VINTER OG SNE. HVA GJØR VI MED DET.

Går på ski, selvsagt.

Nå har det seg slik at jeg i årtier har hevdet at man blir ikke voksen før man slutter å gå på ski. Det er så mye stress og styr, utstyrsmessig og transportmessig. Lenge skyldte jeg på at min lille Smart-bil ikke kunne brukes til frakt av skiløperutstyr. Videre gikk argumentasjonen  fra min side på hvor  riskikobetont det er for en godt voksen kvinnekropp både å ballansere på syltynne ski, men enda værre – å falle i dyp sne der man går allene i skogsnaturen. For hvordan kommer man seg opp!!! Tyngdepunktet forskyver seg nemlig med alderen.

Min nærmeste familie utrykker tilnærmest forrakt for min skisabbotasje. Min ektemann som burde elske meg over alt på jord, gjør ikke det likevel. Han mener jeg er en sviker av et friluftsmenneske i vinterhalvåret. Alle skikkelige nordmenn(kvinner) går på ski. Særlig vi her i Oslo med Marka osv. Jeg har personlig trener, trimsykler og svømmer både fast og iherdig. Men det hjelper liksom ikke.

Nå har det seg slik at min nye hvite Fiat 500 er en trygg og god vinterbil. For å snikbegynne på tanken om at jeg kanskje skulle gjenoppta skiferdighetene mine, tok jeg i all hemmelighet med meg meterstokken og gikk ut for å måle innedørs lengde for å dermed kunne legge inn et par kvinneski og staver mellom setene og frem. Det viste seg å gå! dessverre.

Videre er utfordringen den at jeg verken har ski eller utstyr eller klær. Kanskje ikke sokker engang.!  Jeg snek meg derfor innom Anton Sport for studier av denslags. Kresen som jeg er og (litt for mye) estetisk anlagt, ble jeg sjokkert over hvordan moderne ski ser ut! Jeg kan da ikke kjøpe stygge ski! Sjokkgule, irrgrønne, logodynket og veldig, veldig smale. Staver er heller ikke slik jeg husket staver skulle være. Jeg ga opp og gikk videre for å kjøpe mat.

Jeg får gå opp mot Kong Olav -statuen på Holmenkollen for å ta et bilde av kongen i hans skiutstyr, tenkte jeg, for så å vise ekspeditøren hvordan voksne mennesker burde være utstyrt når man gikk på ski, med eller uten hund, forøvrig.

Så viste det seg at en god familievenn helt tilfeldig kom med et tilbud; hans hustru hadde sluttet av helsemessige grunner å gå på ski. Jeg kunne låne hennes. Dette var ren sammensvergelse, men for å vise godsiden , sa jeg vennlig takk for tilbudet.

Så nå har jeg et par mørkeblå-med- litt-rødt- ski med stålkanter, et par staver med trinser! og et par støvler fra restlageret fra Star Wars, spør du meg. Med bankende hjerte prøvde jeg støvlene – de passet, dessverre.

Den egentlige grunn til denne min nye livsholning til nordmenns vinter-hoved-beskjeftigelse er ikke at jeg ønsker respekt og kjærlighet fra mann og barn. Skjønt det nok teller med, må jeg innrømme. Grunnen er rett og slett mangel på NATUR!  Alt jeg bedriver av sport er innendørs. Ikke kan jeg sykle. Ikke kan jeg svømme i hav eller Frognerbad. Ikke kan man på glatta gå sine lange turer. I 4 måneder blir det for mye inneliv! Jeg må ha frisk luft og vekk  fra asfalt og hus og gater.

Ute er det kalde dagen. Kjennere av Marka sier det er fryktelig hardt føre. Siden jeg skal gå i rett-fremover-løyper innledningsvis, antagelig på Bogstadvannet sammen med medlemmer av det diplomatiske korps og andre nye landsmenn fra fjerne land – så får jeg avvente lettere snøfall.

For sikkerhets skyld.

 

2 kommentarer til «VINTER OG SNE. HVA GJØR VI MED DET.»

  1. Lykke til og god tur! Selv har jeg lenge vært medlem av «Foreningen mot skiidrettens fremme» og er dessuten bergenser. Men med sånne argumenter som du lister opp, ville selv jeg hatt problemer med å motstå en bitte liten skitur. Bogstadvannet virker som et bra terreng.  Marka synes jeg du bør vente med til etter neste snøfall.

  2. Hei Ingeborg Moreæus Hanssen !  Leser med glede dine innlegg via Eva ( Fosse ) – Har du ikke lært av Eva ( Fosse) å bruke smørefrie ski, helsupert, be henne veilede deg !! De bremser litt utfor og går uten problemer oppover. – Staver er et kapittel for seg ,  de ser ut som grønnsakskrellere .  Lykke til !

Det er stengt for kommentarer.