TOG TIL STAVANGER!

Joda – det går selvfølgelig tog til Stavanger. Men nå kan man reise på luksustog, må vite. !! Det er helt nytt.

Vi kan få ha selskap ombord , lukket i egen kupe. Selskapet GO-AHEAD tilbyr en eventyrlig opplevelse av vakre strender, havblikk, landskap der ute og der inne liggestoler, servering, egen meny, komfortkonsept, må vite.

Endelig – tenkte man. Og ringte opp selskapet. Man hadde nemlig en mistanke – man hadde i sin tid tatt turen på vanlig seteplass, vanlig pris og vanlig medbragt føde som tilbehør til kaffe fra trillevogn. Mange år siden nå. Man husker at før man kom til Sørlandet – da var vi i altså Kristiansand – hadde vi reist gjennom skauen. Som i Alaska. Pent nok, men kjedelig landskap med skog og sjø og greit nok. Men fra Kristiansand hvor vi virkelig så frem til å oppleve Jæren, selve Sørlandet før det – viste det seg at vi måtte sitte med ryggen først! Toget rygger fra Kristiansand til Stavanger.

Med det nye markedsførende, smittende luksustilbudet kan man da ikke sitte halve reisen med ryggen først? Det er flere enn Enkefruen som i høy alder kjenner stort ubehag ikke å sitte i fartsretningen. Jeg slo opp kundenummer og etter lang informasjon om tastevalg, svarte en mann. Han het Sverre. Jeg presenterte meg med fullt navn og spurte om han også ikke hadde fullt navn. Jo, mente han.

Så skjedde det at jeg presentrete meg som togentusiast! Jeg elsker å reise med tog, jublet jeg. Da ble det flatt og stille. Sverre ante faren. I stedet for å juble mot meg om tilbud og velkommen, ble han lavmælt. Jeg spurte så om det var slik at på selv komfortplassen med luksustilbud at man måtte sitte fra Kristiansand til Stavanger med ryggen først? Og ikke i fartsretningen?

Sverre sukket og sa stille ja. Men han ilte til at man kunne i en annen vogn med enklere tilbud få bestille plass hvor setet ble snudd!

Hvorfor i all verden kan man ikke i Norge som i de fleste land å kloden – også i Marokko osv osv – ha et togtilbud i 2023 som har moderne standard og vel så det? GO-A HEAD vant konkurransen om Sørlandsbanen for endelig å oppruste den strekningen slik at vi kunne la oss friste til ikke å ta bil, ikke fly – men tog. ( forøvrig går det ikke båt til alle byene på Sørlandet heller ) . Når sant skal sies så er det blitt så mye mer moderne og smartere og reisevennlig med uadskillelige tilbud om billetter, bestilling, ruteopplegg, soveseter.

Men altså – i dyreste, deiligste vogn med duker og servering og sittekomfort får man landskapet bak seg. Det vakreste Jæren kommer bakpå!

Sverre beklaget stille og pent. Han lovet å hilse fra meg på neste gruppemøte og nevne min innringte klage. Pluss å ta opp om ikke GO-A HEAD også kunne få tog fra Oslo til København. Med sete i fartsretningen. Og nypussede ruter og vindusplass.