SOMMERLUNSJ VED FERGELEIE.

Familien møttes en strålende søndag på Bygdøy ved ferge-leie til lunsj. Mer sommer og mer oslofjord kan det ikke bli. Fullt av gjester på restauranten, og blåskjellene smakte sommer, de også.

Bygdøyfergen kom og gikk. Hvert 20.minutt. Den ligner valporetto i Venezia – og ser ut som den alltid har sett ut, den også.

Nå er det slik at besøkende til Bygdøy kommer med buss eller bil eller sykkel – og bare via den eneste ankomstveien til Bygdøy. Det er uhorvelig med turister til Folkemuseet, til Kon Tiki, til Fram til Sjøfartsmuseet pluss badegjester til Huk og ditto, Oscarshall er også åpent i sommerhalvåret. Det er så mange som farter til Bygdøy! I tillegg til de tusener som bor. Som også kjører på samme vei.

I går på vei til lunsjen kjørte vi i kø. Det var buss på buss, Hop of, Hop on og turistbusser fra hele verden og dessuten rutebussen selv. Livsfarlige syklister som ikke visste at de kunne sykle gjennom skogen, men som to og to i ro og mak skulle på tur. og lytte til skogens ro, kanskje.

Men ved fergeleie gikk det fredelig for seg.

Om tre år åpner Vikingtidsmuseet. Det er en verdenssensasjon . Da kommer det hundretusen flere!

Oslo Kommune vet vel det. Har de da en plan for å ta imot enda mangfoldige flere?

Det håper vi. For da er det glimrende ide å modernisere og forsterke fergekapasiteten ! Båten starter klokken 10 og slutter ved 17 tiden! Det er overmodent for salgstriks og forførende tilbud til beboere og gjester og besøkende og turister som kan komme fjordveien til Bygdøy . Mon tro om Oslo Kommune virkelig har tenkt langt og riktig og ganske fort! Flere kaianlegg selvsagt. Og hyppig og stabil rutenett. Kan de det i Venezia – kan vel vi litt av det i Oslo! Litt.

Det er flere enn Kongen og Enkefruen som elsker Bygdøy. Midt i sentrum av Oslo går der kuer og sauer og drives aktivt landbruk. Det er strender og grønne skoger, blåveis . Naturens alle sesonger kan leves der ute. Det er noen kafeer, det er berømte museer og Norgeshistorie på godt og vondt – (Quisling har fortsatt sitt badehus.) Konger har boliger. Skole og barnehage og ikke minst en vakker kirke, selvsagt.

Det går en fjordbåt til kai ved Fram-museet.Det hjelper -antagelig.

Men appellen går: BÅT for buss og bil med sykkel ombord.