RAPPORT FRA HILLARYS SKRIVESTUE

Som først i køen tastet jeg på min Kindle den flunkende nye WHAT HAPPENED  av Hillary Clinton. Jeg har kommet halvveis. Den glir så godt i hånden. Bok er best som bok, men Hillary har mye på hjertet så papirutgaven er for tung å bære i baggen. Det er en fest å ha Hillary ved sin  side på Kindle dag som natt.

Nå leser jeg til min forundring at Aftenspostens ( unge?) kommenator mener  boken er en furtebok ,og damen er for flink. Både til å skrive og til å vinne valg. (Da kan vi jo  se frem til Trumps memoirer !)

Jeg heiet på Hillary. Hun var den mest kvalifiserte presidentkandidat noen sinne. Hun var kvinne- nemlig! Hun var anstendig. Hun var begavet. Hun var strålende.

Men hun var i dårlig selskap, som det heter. Kommer man i dårlig selskap, skal man gå. Hillary kunne ikke det. Hun møtte en bølle, en posør, en narcissist – det måtte gå galt. Nå vrir verden seg i smerte for å ha en president i USA som er uberegnelig, anti-intellektuell, løgnaktig  – ingen vet hvordan man behandler den mannen. Akk og ve.

Tilbake til boken. For meg er møtet med Hillary bevegende og dramatisk og dypt tragisk. Hun  beskriver sitt fall – fremfor alt som kvinne – med en sårbarhet, en nakenhet vi ikke ante noe om. Nærhet og kjærlighet til sin mor, sin datter Chelsea, lykken over barnebarn og ærligheten til ekteskapet med Bill – vi godt voksne kvinner kan endelig kjenne identitet med Hillary som alltid både i politikk og i tidligere bøker var kontrollert og skolert og på plass. Nå møter vi en dedikert statsleder i det største fall – ikke bare ved å tape et presidentvalg  men tape for DEN MANNEN som leder for den nasjon hun elsker og har viet sitt liv til. Hun har all grunn til å skrive seg til rak rygg igjen. Det avkrever dyp respekt.

Vi lever i spennende tider ( det værste en kineser kan tenke seg) . Vi kan få visdom i hjertene ved å lese WHAT HAPPENED. Uenighet om Hillary Clintons imponerende politiske liv er bare stimulerende – man kan si mye om damen, men klynker gjør hun ikke. Og sannelig – furter hun ikke heller. Hun er sår og sint og stolt. Bra!