PIRAT-PARKERING MED TILLATELSE.

Alle vi bilister har et eget utviklet forargelses-gen for gateparkering. Vi hater å få bot. Noen ganger vel fortjent, men dog. Plutselig lå det en gul lefse på vindusruten min. Det hadde kommet opp et forbudsskilt som jeg ikke hadde sett. 900kroner – utskrevet kl. 0425 om natten. De er ivrige i tjenesten disse vaktene!

Utenfor min bolig er der 3 parkeringsplasser for oss med HC-skilt. Vi i strøket vet hvem vi er der vi stabber oss inn og ut til bilen vår. Og hilser hverandre med oppmuntrende tilrop.

Nå har det kommet en ukjent HC-tillatt litt skabbete bil og tatt en av våre plasser. Den har stått ubrukt snart 2 uker. Ingen sjåfør med rullator eller krykker har vist seg. Vedkommende må han segnet om, har man tenkt. Og blitt virkelig bevegelseshemmet.

Uansett – hvor lenge kan man bare stå parkert? Jeg fant frem eier til bilnummeret, navn og adresse. Vedkommende bodde 4 kvartal unna og hadde altså vært sprek nok til å la bilen stå hos oss og kommet seg til sin egen bolig.

Jeg ringte eieren opp, men vedkommende hadde en telefonsvarer hvor jeg la igjen min hilsen. Jeg sa hva jeg het og hvor jeg bodde og fortalte hans telefonsvarer at det var ergerlig at han som bodde langt herfra hadde sin privatbil stående her. ( Bilen var shabby og sliten, noe jeg ikke nevnte) Men jeg understreket at den jo hadde parkeringstillatelse så min hilsen innebar ingen trussel om politi eller etterforskning – bare en høflig anmodning om solidaritet med oss her som hadde våre gangbesvær. Jeg ønsket i all enkelhet at hans bil kunne finne en plass der han selv bodde med sine besvær. Så avsluttet jeg med å ønske god lørdag og glede over vårsolen.

Det gikk noen timer. Eierens sønn ringte. Hans fars bil hadde flatt batteri og kunne ikke flyttes. Det hadde vært gaterengjøring der de bodde. Så derfor.

Jeg ga opp. Orket ikke å bli sint. Men dog i klartekst mente jeg de kunne få ladet opp og ondet og få bilen vekk. Straks.

Det har gått 3 døgn. Bilen står der den står. Den har loven på¨sin side.

Følg med – snart legger jeg ut stort bilde med navn og adresse. På Facebook som eieren sikkert ikke leser.

Gruff og gru!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *