OPPDRAGS-ADMINISTRASJONEN !

Ikke visste vi at kommunen hadde noe slikt. Det lød som en instans i Albania. Men igår ble vi informert om at der befant ansvarshavende seg for vår transport-missære.

Vi skulle på kino. Vi var spesial- invitert av ymse grunner og hadde gledet oss i uker. Siden en av oss er dønn lam og må fraktes i rullestol, visste vi av erfaring at vi måtte bestille transport i god tid. En filmvisning venter ikke på en rullestol-besøkende. Så avtalen lød på henting kl. 18. Filmen skulle starte kl. 19.

Det var minusgrader, og vi var godt innpakket, for sikkerhets skyld, og vi var vi klar- som alltid –  etter avtale. Inntullet i lue og pledd rullet vi ut. TT-bilen kom ikke, ingen beskjed. Så vi startet selv med å ringe tjenesten på sentralen. Etter en god stund fikk de igjen kontakt – jo, sjåføren var forsinket!

Den kom kl. 18.45. Føreren hadde rotet rundt, ment adressen var en annen. Han hevdet feilen ikke var hans. Han var likegyldig og uvennlig.Vi kom oss avsted og omsider rullet vi inn på kinoen, sinte og fortvilte –  2 minutter før start.

Retur var bestilt, men vi forstod at forestillingen ville være forsinket. Slikt hender ved festpremierer, så vi ringte raskt til  Transporttjenesten for å be om ny hentetid. Da fikk vi klar melding om at hvis vi så ikke innfant oss på minuttet, ville bilen måtte bare la oss i stikken og  i kulden. Da ettertekstene kom opp på lerretet, og filmen var straks over, måtte vi stormtrille ut uten å få kledd oss opp mot transport-bilen som ventet.

I 18 år har vi vært avhengig av transport-hjelp ved forflytning. Hver bidige gang har vi ventet med angst og spenning på om bilen ville komme til avtalt tid. Det skal raskt nevnes at regelen tilsier at vi må gi slingringsmonn, at de fleste også innfinner seg innefor  rimelig tid. Men grusomt ofte sitter vi spent på vent. Går det så går det.

Men når katastrofen inntreffer som igår, så er det vår smertefulle erfaring at sjåfører aldri melder fra, at ingen innrømmer feil eller tar ansvar – sentralen skyver det til føreren, føreren til sentralen. Selv har vi erfart fra eget yrkesliv at når produksjonen går i svart, uhellet er ute, da hjelper det både på stemning og holdning at noen med ansvar står frem for publikum, kunder eller pasienter og  forklarer og unnskylder og gjerne ber om tilgivelse med noe ekstra i gevinst for tort og svie.

Etter å ha hjemkommet fra prøvelsen samme kveld gikk vi tilbake til tjenesten for å rapportere om fadesen. Vi ble bedt om å skrive en klage til Oslo Kommune ! Da vi ønsket å få snakke med en ansvarlig, fikk vi å vite at vi kunne ringe med OPPDRAGS-ADMINISTRASJONEN.  Vi fant ingen der som tok telefonen så vi fortsatte mot Helse-og Omsorgsavsnittet i Oslo Kommune. De skulle undersøke saken.

Forøvrig var vi enige om at filmen var strålende. Så da så.

 

 

 

 

Én kommentar til «OPPDRAGS-ADMINISTRASJONEN !»

  1. Så dårlig av TT sjåføren/sentralen å ikke melde fra! – Og å være både «likegyldig og uvennlig»…det er jo nesten enda verre.  Enkelte steder (i Frankrike og i England, ikke i Norge tror jeg) mottar man automatisk en sms dersom man har bestilt taxi og den er mer enn 10 minutter forsinket, såfremt man har valgt å oppgi mobilnummeret sitt ved bestilling. En idé til «Oppdrags-administrasjonen kanskje?

Det er stengt for kommentarer.