NETTHANDEL – HERVED ADVART.

Av alle prøvelser er det å returnere en feil handel på nett -en psykisk og praktisk helsetest . Ikke bare skal man mentalt overkomme at man har bommet og fått hjemsendt feil vare – en fristelse man på klare dagen hadde tastet seg frem til , men også hele den operative øvelse å pakke ned varen i esken, lime og få forsendelsen til å se ubrukt ut for retur. Men alle verst er å utfylle retur-skjema pluss kvele fakturaen på nettbanken slik at man slipper å betale. Det siste er jo bare et håp – man må betale først, for å få tilbake pengene – forhåpentligvis.

Det startet som en sommerglad henførelse. Man så noen praktrøde sandaler på nettet. Man har alltid blitt henfallen til røde sko av alle slag. Ettersom alderen har tatt sitt grep ikke minst om ganglag og føtter – så må man renonsere på de høye hæler, men ikke på glad rødfarge . På sandaler og joggesko. Sandaler må ikke minst ha remmer og spenner også bak på hælen – man kan ikke glippe i steget – ei heller kjøre bil eller sykkel med sandaler som ikke sitter bom fast på foten.

Men tilbake til rødfargen! Det var den som slo inn. I fjor kjøpte man en knallgul uggs-variant som man ble munter av. Den er bare å smette på seg. Men passer kun til flatt terreng, innendørs eller på bryggen. Den kjøpte man på nett! Noe man ALDRI må gjøre. Fordi størelse og passform blir ren gambling hva gjelder sko. Nemlig. Men den pang-gule sommersko forførte den eldre fornuftige damen, må vite. Og passet i penvær.

Nå ble det altså en pang-.rød fristelse denne sommeren. Man tastet seg frem til antall og skonummer. Den gule og vellykkede hadde størrelse 10. Dermed slo man til med antall 1 og størrelse 10. Enkelt. Også hjemmeadresse med pakke på døren. 750 norske kroner!

Det tok uker. Etterhvert kom en troverdig hilsen med pakke underveis. Riktignok måtte man hente på postkontor (?) på kjøpesenteret – hjemlevert hadde falt ut – tross betaling! Assistenten kjørte og hentet.

Pakken ble åpnet nennsomt og pent. Da viste det seg at de skinnende røde sommersandaler var BARNESTØRELSE 10 ÅR. Bittesmå og pikebarn-vakre . Man satt der og var alder 85 og skostørelse 40. Pinlig, men muntert.

Retur er levert på posthuset. Betalingen er gjennomført. Kanskje blir det hele en gratis sommer-tullete handling.

Men man må ALDRI kjøpe sko på nett! Bare bøker .

Herved advart.