MAN KAN GREIE ALT SÅ LENGE MAN KAN HANDLE PÅ CCVest.

Jeg er et butikkmenneske. Men nå er det snart slutt på oss.

Vi handler på nett, rett og slett. Bring -hjem- generasjonen blir flere i omfang og intensitet. Ferske bakevarer med juice og marmelade kommer i vakre bokser på døren grytidlig. Ukemenyer tilpasset unge barnefamilier eller gamle enkefruer – det bare bare å skaffe seg et abonnement. Så kommer maten brakt til heimen, visstnok både sunn og riktig og variert.

Polvarer fra Polet og bestillingutvalget sendes hjem. I fred og ro har man studert vinekspertenes terningkast. Man slipper tunge flaskeløft i tillegg.  Bøker henter man på posten eller så er de smale nok for postkassen. ( Kindle er en reisevelsignelse) Klær og sko og turutstyr taster man seg frem til. BRING kommer rett rundt svingen. finn.no er fjernbutikken hvor vi slipper å møte en sjel – bare å taste seg til og fra.

For hver gang man må innom POstkontoret for å kjøpe seg til en stor konvolutt, ( noe man aldri har hamstret)  og frimerker, så  har hyllemeterne med pakker vokst seg enda flere og lengre. En pakke-eksplosjon rett foran øynene

Nå er CCVest kommet i vanry. Noen har ment at kvinner ikke gidder jobbe, men shoppe på navngitte CCVest. Slikt fortjener en motmelding!

Familien bodde i høyden i nabolaget i 30 år. Som heldøgnskinodame og småbarnsmor og veldig hustru. Og nå som Frognerfrue fortsetter jeg som alltid å handle stort og nødvendig på CCvest. Jeg kan løypen. Jeg kan kodene og trives med logistikken.

Men man shopper da  aldri! Kvinnene på CCvest handler.Uansett heldagsjobb eller halvdags, i gode og travle dager, i sorg og glede. Alle aldre, alle kjønn. CCvest er et møtepunkt, vi hilser og treffer og  gir råd.  Fiskedisk og kjøttavdeling – man gjør sine innkjøp, treffer sine valg . Garn og klær, pol og lyspærer. Bok og plaster. Nødhjelp  for mobilen – (alltid eldre kunder i køen) . Blomster på rot og på stilk. ClasOhlsson rundt svingen. Flere bakere med fristelser som både er sunne og ikke sunne. Slitne nye motemøbler med  loddent pelsverk.

Man kan greie alt så lenge man kan handle  på CCVest. Hvilebenker er der også. Drosjer bringe rulator-folk til/fra  døren.

Sosialantropologien med Hylland Eriksen bør dypdykke i moderne bymenneskers handlekultur på CCvest ( eller andre sentra) . Uansett yrkesbakgrunn og alder og sivilstatus – vi trenger til torg og vannpumper.Senteret har sin egen døgnrytme. Pent folk lørdag før 12. Flerfamilier i flokk og rad og mye leven legger handlerunden dit som ukens nødvendige underholdningsinnslag utpå dagen. Rulator-kunder er alltid tidlig, uansett.

Nå skal jo sentrumstrøk bli gågater og sykkeltraseer. Benker for kaffelattemennesket og klesstativer for billig rusk og rask. Til og med utekontorbenker. Og enorme mot-terror-bunkers-bøtter i støp og sement.

Det hender man tar en studietur til kjøpesentra lengre unna og i andre bydeler, for ikke å snakke om Sandvika ( hvor man aldri finner veien derfra!) Antagelig har de alle sin trofaste kundekrets som har samme mål og mening. Velsignet være dem alle.

Trøste og bære oss for hjemme-alene-livet. La oss møtes ved vannposten. La oss bymennesker få være bymennesker. Vi møtes med handlevogn ved disken ! På CCvest.