IKKE HOLD DERE HJEMME.

Nå starter ny innsats for å unngå corona og smitte. Statsminister Erna har i klar tale sagt vi skal holde oss hjemme.

Den gjorde vondt. Vi er 1 million mennesker som bor alene. Og riktig mange er i alderdommen. Vi er for mye alene! Det er ikke vi som besøker barer og frekventerer restaurantlivet. Og holder gjestebud til lang på natt. Dessuten er vi også svært pliktoppfyllende og gjør alltid vår samfunnsplikt. Og når en statsminister holder pressekonferanse hvor hun sterkt og alvorlig redegjør for nedstengning og smittefare og helsevesenets kapasitetsgrenser – da kjenner vi gamle på uro og engstelse . Men vi har lært å følge myndighetenes ordre. Vi adlyder, vi.

Vi skal altså holde oss hjemme. Det er november og værforhold som begrenser mobilitet og sosialt uteliv. Vi vet vi skal holde avstand, bruke ansiktsmaske, vaske hender og ikke mingle med våre barnebarn.

Men vi liker å gå på kafe. Vi liker å treffe de venner vi har igjen. Vi vil gjerne gå på konsert og formiddagskino og konsert. Høre foredrag om kunst og historie. Alt og det meste i dagslys. Kveldene går med strikketøy, bok eller TV i heimen. Ofte mo splitt alene.

Og så kom Erna og sa – ikke gå ut. Hold dere hjemme !

Det var feil.

Hun glemte oss eldre. Vi SKAL komme oss ut! Dagslys er helse. Fjord og park og skog er rett rundt hjørnet. I moderne byer er det moderne benker og hvileplasser. Sitt på benken. Se på folk. Ta en kopp kaffe med de 3-4 faste i gjengen. Observer handel og vandel og trillevogner med toalettruller og pappvin. Det er lov å kjøre egen bil ( til så lenge). Ta en biltur – det gjorde man før. Husk at når Biden innsettes som USAs president, da kommer vaksinen og da er det straks vår!

Til så lenge – ikke gjør som Erna sier. Vis ansvar og solidaritet med 2-meter avstand i en stille protest – for en gangs skyld.

Vintermørket er mørkt nok !


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *