HVA ER DAGSREVYEN?

En ung mann ringte her om kvelden for å tilby et produkt. Jeg svarte!) jeg er ikke interessert og 2) du ringer under Dagsrevyen. Det må du ikke gjøre. Den unge mann sa : Hva er Dagsrevyen?

Denne enkle hilsen la jeg ut på Twitter. I mitt liv på sosiale media har jeg aldri fått en slik respons. Det bøtter inn. Reaksjonene er noen få mildt sarkastisk , men i all hovedsak bare støttende med vennlig hilsen og medfølelse, mest med meg.

Hva i all verden betyr dette? Selv tror jeg det ligger en undertrykt frykt for at NRK og Dagsrevyen ikke lengre er det fellesrom vi ønsker å befinne oss i. Vi har en statskanal, vår RIKSKRINGKASTER som skal binde oss sammen, være vår bærebjelke i informasjon om rikets tilstand og verden forøvrig. NRK er norsk kultur og norsk forpliktelse, NRK er oss.

Det er det jo ikke lengre. Ikke bare har vi TV2 og alle de andre norske, men hjelpe oss vi har da CNN , BBC og Sky, fransk og dansk og svensk og tysk og Al Jazerra . Og vi kan laste ned på små og store skjermer alt og det meste til alle tider. Vi trenger da ikke sette oss ned klokken 19 for å se på Dagsrevyen? Vi kan laste ned dagens variant senere og når som helst. Dessuten går Dagbladet og VG med sine nyhetstjenester ustoppelig . Vi holder nyheter mellom hendene på mobilen hele døgnet.

Og så har vi Podcast! NRK leder ann. Vi kan på et vis ha vår egen nyhetstjeneste fra hvem og om hva – også fra/ med statskanalens egne fremragende journalister. Vi velger selv! Det er frihet!

Podcast er fenomenalt. Economist anbefales. Men det går hurra-meg-rundt med både levende, seriøse og med tvert i mot tull og tøys,-podcaster. Enhver dyktig mediamedarbeider har sin egen podcast. Du er trendy innenfor politikk og kultur , sport og spill når du kan referere til de toneangivende podcastene som treffer miljøet du tilhører.

Dagsrevyen er på vei ut hos ungt og kreativt folk. Helt ut.

Værre er at NRK også kan bli det. Det er viktig for et demokrat at vi har våre felles møteplasser hvor vi kjenner vi er et folk og har en tilhørighet. Vi må sitte ved leibålet å kjenne på varmen, sitte på tribunen å ta bølgen. Ikke bare ved Kongejubileer, på 17.mai , ikke bare ved landskamp i fotball eller vM på ski. Himmel – hvor godt det er å samles !

Men vi bør også ha en allmennkringkaster. Som er forpliktet til å skilde oss nordmenn i hverdag som fest, som dekker høytider og fellesmøter, politikk og styresmakter fra nord til sør. Natur, vind og vær – handel og vandel i Norge. Og selvsagt med internasjonalt perspektiv utenfra som innenfra.

NRK skal skape samtaler på arbeidsplasser ( glem corona) , ved lunsjbord og over kaffepraten. Vi skal kunne dele våre siste influensene og våre idrettshelter, våre tragedier og våre tapere. Vi skal krangle om Debatten. Og ha Gullrekka i helgen.

Mye tyder på at den unge mannen som ikke visste hva Dagsrevyen var , han er ikke alene og – han gir oss et varsel.

Det gjorde han virkelig til meg på twitter.

,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *