GJØR SOM KONGEN – TA BÅTEN.

Hadde det enda vært så enkelt. Vi som bor i Oslo, kan ikke ta båt kysten rundt. Som eldre dame med gangbesvær lekte jeg drømmen: hvor ville jeg ta sommer-ferie fra Oslo hvis jeg kunne velge fritt og gjerne dyrt. Ikke med bil, ikke hurtigbuss, ikke Gardemoen, ikke med tog til Gøteborg.

Jeg kom på at om det fantes en båt som la til kai under Akershus, ville jeg trille meg selv ombord og reise avsted i dagevis, forbi Drøbak og langt avsted. . Jeg ringte likegodt til det kjente reiseselskap for denslags. Hva med et cruise-skip med bare 3-400 passasjerer ? Hva med Hurtigruten? HVorfor kan vi ikke reise til Sørlandet og rundt til Stavanger, gjerne videre langs kysten med båt? Alle byene ligger jo ved havet og har kaianlegg?

Hva med mot Danmark , Tyskland og videre mot Spania og Middelhavet?

Mannen på reisebyrået ga klar beskjed – denne sommeren kommer ikke cruiseskip til Oslo. Han trakk Corona-kortet – naturligvis. Han antydet noe om Hurtigruten som ikke hadde planer om å forlenge ruteopplegget til resten av Norge, som han visste om. Svalbard derimot! Konseptet opprinnelig for Hurtigruten var godstransport og nærtransort av folk der nord kombinert med turisme. Så har selskapet utvidet seg selv som ren cruise-skipsfart. Hvorfor ikke da til/fra Oslo og langs Sørlandet?

Det er da ubegripelig at Oslo som hovedstad og kystby ikke har båtreiser å tilby utover Kielferge og Danskebåt, Drøbak og Bygdøferge. Hvorfor må vi til Bergen for å dra på cruise? Hvorfor ikke båt til England? Vi har en praktfull kyst også syd for Bergen som bare kan oppleves sammenhengende med privatpraktiserende båtreise.

Kongeparet gjør det eneste riktige. Tar avsted med sitt eget skip til sitt eget land. Om Majesteten leser min blogg kan han tenke tanken om å leie ut skipet sitt til pent folk i pene klær en uke eller to? Før norske politikere som i England kommer på ideen om at det er for ekslusivt at monarkiet har eget skip -( og eget tog !)

Bevare oss vel – må gud forby. Vi kan til så lenge ta Skibladner .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *