GI MEG BOKEN!

Ferien stod for døren. 2 uker under palmer ved Det Indiske Hav. Reisens mål og mening var å være kjernefamilie med 3 generasjoner, dag ut og dag inn – dele måltider, svømme, leke,trene og nyte det perfekte klima. Stedet har ingen severdigheter, intet av interesse utenfor portalen. Vi skulle bare bo og være oss, gå til dekket bord og bli servert. Noe vi aldri klarer hjemme i hverdagen, travle og moderne og globale som vi er.

Vi MÅ ha bok. Mye bok. Vi er lesende folk. Også de små blant oss.

Å reise med bøker er tungt. Transport-etappen er besværlig nok for en gammel kropp om man ikke skal pakke med seg flerfoldige eksemplarer.

Derfor gikk man til innkjøp av KINDLE! Vips så var det lastet ned 23 titler. Jeg ble helt hektet. Som med EL-sykkel, som med Kindle. Man sykler mer og man leser mer. ( Ikke samtidig!) Det er så spennende.

Man kan ikke kjøpe Kindle i butikk. Man må kjøpe på nett. Etter 5 dager kom pakken. den var stor og veide ingen ting! Brettet lå forseglet og trygt i vernet emballasje og var som en vanlig konvolutt i størrelse og veide heller ingen ting!Trenet som jeg er i å taste og trykke, var det en fryd å finnefrem til spennende litteratur i Kindle-utgave. Hoi – hvor jeg kjøpte! Vips var  alle 23  bøker mellom hendene!

Som med alle mulige ultra-digitale verktøy, inneholder dette lille lesebrettet utallige muligheter. Et ekstra trykk på et engelsk uttrykk man stusser ved, så ligger det en kort forklaring der. Det er ekstra sterkt lys, om ønskelig. Sollyset ødelegger ikke lesningen. Store bokstaver hvis man blir øyetrett. Kindle er et mirakel! Jeg ble sugd avsted!

Men – etter 2 uker med sammenhengende brett-lesning, fikk jeg nok! GI MEG BOKEN! Jeg kjente tørst og lengsel etter å holde en innbundet bok mellom hendene. Vite fysisk hvor langt man var kommet! Bla tilbake til noen man måtte sjekke opp.

Joda – nederst kan man se hvor mange timer lesning som gjenstod ( som om man måler denslags.) Og hvor mange prosent man hadde kommet seg igjennom.

Men EL-boken er en-dimensjonal, flat og kald skjerm. Bok er FYSISK, tung og tykk eller liten og tynn. Bok er som en venn man holder i hånden. Omslaget møter deg der den ligger ved godstolen. Bilder ser man der fremme. Kapitlene er som hvileskjær. En slående formulering man husker, vil man dele med en nær og kjær – slikt er vrient med å skli med fingeren på brettet bakover.

Det heter seg – takk, begge deler. På venteværelset, på flyet, på buss – Kindle er en triumf.

Men bare bok er bok .