ET HUNDELIV.

Også jeg når det blir krevet. Vår familie hadde katt. Nå har mine aller nærmeste fått hund. Jeg trodde jeg kjente dem, men nei – de har blitt forandret. På grunn av en hund.

La meg ile til – menneskets kjærlighet til dyr har jeg stor respekt for. Katt som hund, og hest – ikke minst. Akvariefisk og skilpadder gidder jeg ikke nevne. Hamster i bur ( eller utenfor) kan gå til nød. Papegøye og undulat kan man jo snakke med. Så vidt. Det er innafor.

Som enkefrue og mye alene har jeg tenkt tanken på en hund. Men siden den ikke er tett i begge ender – må luftes! – så er det utelukket med nedsatt gang-evne. Hjemmet er en deilig leilighet med balkong og liten plen, så kan en katt bli kjørt ned ute i gatebildet når den skal ha sitt uteliv, selvsagt. Så katt går heller ikke. Dessverre.

Forøvrig er det mye innspill i livet med det utvidede familieliv som altså inkluderer 2 hunder. Den ene er en vakker og vel oppdraget jakthund – den andre en vakker hushund som man kan ta i vesken eller bære under armen. Begge har satt sitt preg på og i heimen. Og begge har fått frem en omsorg og hengivenhet som en gammel mor finner rørende.

I dette mitt nye hundeliv liv har jeg dermed plutselig blitt oppmerksom på hvor mange som har hund! I mitt strøk går nå naboer forbi støtt og stadig, tidlig som sent fordi de lufter hund. I snobbete strøk ser man også profesjonelle hundeluftere med 2-3 eksemplarer i hvert sitt bånd.

I sommer hvor jeg satt ytterst på Skåtøy hvor stor og små båter, billige og dyre, vakre og klassiske og de mer overveldende eksklusive., fløt forbi. Robåter og padlere. Det er som å sitte på Karl Johan. Fabelaktig skue. Men i 40 % av disse privatfartøyer var der en hund! Sannelig ikke også i en dobbel-kajak hvor det mellom de to som padlet lå en hund!

Liv Jensen som i et storartet liv i politikk har styrt og ledet såvel departement som et stort parti, har nå forflyttet sitt sterke engasjement i hovedsak på å leve med sin hund. Har nok sett henne på fjernsyn – hun er 100% oppslukt! Interessant. Tror hun har blitt mer leken og avslappet til verden og oss andre. Sympatisk nok. Det er henne vel unt.

Det var visst nedstengning av samfunnet på grunn av pandemien som skyldes at så mange mange flere har skattet seg hund. visstnok. Pandemihund har blitt et begrep – nå når eiere ikke sitter i fred og ro i heimen, men farter og lever for fullt såvel innenlands som utenlands – ja da blir pandemihunden et problem! Ante vi det ikke.

Kanskje flere burde følge filosof Arne Næss sitt valg – han levde med sitt dukkedyr. Det ble en følgesvenn , en samtalepartner (?) når han var i ødeland og fjellhytten. . Og jeg tror Erika Fatland på sin ensomme reiser har en liten bjørnebamse som reisefølge.

Noe å tenke på!