ET CRUISE I GRUS.

Ikke visste jeg hvor dyrt det var. Annonsen lurte meg til å ta nærkontakt med cruise-rederiet. Jeg hadde en drøm om å gå ombord på et passe stort cruise-skip og seile ut Oslo fjorden langs norskekysten. eller mot Europa. Med gangbesvær og i høy alder tenkte jeg at ombord på et skip ved kai under Akershus kunne jeg få oppleve en sommervakker sjøreise til og fra min hjemby. Gjerne i flere døgn – et riktig ferieopphold.

Jeg hadde ment i skrift og tale at Hurtigruten kunne også gi reisende et tilbud om en reise hele strekket fra Oslo til Bergen og nordover. Ikke hver uke, men sånn nå og da. Alle Sørlandets byer ligger jo ved havet! Riktignok ikke alle med det største kaianlegg, men dog et vakkert skue. Hurtigruten hadde ingen planer om det, fikk jeg å vite.

Så da en norsk-flaggende helsides annonse i Aftenposten og DN om nettopp et tilbud som jeg hadde drømt om stod på trykk, slo jeg på tråden.

Jeg traff på begeistrede ansatte – med fornavn – og da jeg presenterte meg med fullt navn, ble det ikke grenser for fristende tilbud. På forespørsel fra meg om hvorvidt jeg kunne fritt bevege meg med enten rullator eller staver, ble det overhode ingen stengsler . Det var nok ikke heis mellom noen dekk øverst, men solide rekkverk. Så det skulle den eldre passasjer ikke frykte. Jeg var strålende velkommen ombord.

Vi forhandlet oss frem til passende luksuriøs lugar. Men snart begynte det å pakke på seg. Jeg begynte å ane uro. Mitt cruiseønske fra Oslo og til Bergen innebar også båt tilbake til Oslo. Jeg ønsket ikke verken tog, buss eller Gardemoen. Jeg skulle ta en sjøreise. Jo det gikk greit. Men dermed ble det 2 cruise – riktignok. Ikke 1.

Altså dobbelt annonsert pris. Men siden konseptet het ALL INCUSIVE – man stiger ombord og alt er inkludert, så innebærer det at din dobbeltlugar er beregnet på 2 personer . Du kan ikke velge enkeltlugar, nemlig.

Dermed må enkefruen betale for sin reisepartner i lugaren som altså ikke er en reisepartner – med alt inkludert!! Alt !

Bare det at Enkefruen reiser nå splitt alene! Ikke med venninne, Ikke med barnebarn. Rett og slett en sommerferie langs kysten.

Følger dere med! Cruise Oslo- Bergen blir nå å multiplisere med 4! ! I 2021 er ALL INCLUSIVE-KONSEPTET innen cruisefarten ekskluderende for enslig reisende. De er ikke velkomne ombord.

Etter å ha høflig tatt farvel på mobilen og sagt – som alltid – at dette må jeg sove på – i stedet for å ærlig si ifra et jeg ikke hadde økonomi til tilbudet , rett og slett, så kjente jeg på en dyp provokasjon. Det går da ikke ann å utelukke enslige, vi som enten har mistet livets reisefølge eller rett og slett har valgt å leve alene, fra å ta et cruise! . Apropos PRIDE i skrivende stund, apropos likestilling og rettferdighet.

Vel – dette er ikke en kampsak. Rike folk kan ha det så godt. Av alle slag som bør kjempes i vår tid for rettferdighet og respekt og likestilling – får dette bare gå sin skjeve gang. Samme søren.

Jeg ringte tilbake til selskapet. Muntert ga jeg uttrykk for en innvendig harme. Men den vennlige agent forklarte meg at det var nå slik det var – dette var den eneste måten å drive lønnsom på! Men han skjønte min reaksjon -veldig godt, sa han. Og konkluderte med at verken han eller jeg kunne gjøre noe med saken.

GOD SOMMER.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *