Service er en fryd!

Jeg har vokst opp i min mors blomsterhandel. Der har jeg lært alt og det meste om å drive butikk. Hvis ikke varen ble levert nøyaktig til avtalt tid – en bukett til kr. 50,- så visste vi at vi kunne miste den kunden. Hver kunde var for oss vårt levebrød. Vi var livredde for å miste kunder, så moren min holdt hva butikken hadde lovet. Buketten kom på timen.

Hvis så om kvelden en kunde ringte hjem og  sa at blomstene til 50,- kr.  hadde vissnet, så gikk mamma opp i forretningen, lagde en ny bukett og gikk med den som erstatning.  For ikke å miste kunden.

Det var dengang da.

Nå har jeg kjøpt en seng til 40 000,- kr. En voldsom avgjørelse, forøvrig, som jeg hadde brukt flere år på å ta. Men en vakker lørdag slo jeg til og inngikk en handelsavtale. Men det  tar tid fra handel til levering. Denne uken skulle sengen kunne komme hjem, så jeg ringte butikken ved ukestart for å spørre om hvilken dag.  Det er litt tuslete å ligge ensom i en smal enkelseng midt på gulvet i påvente av generøs stor variant, så jeg tilbringer natten på gjesteværelset for liksom å bo på hotell, likegodt. Ikke at jeg vil sutre og klage i mitt vakre velvære, men for å berette om utålmodig lengsel etter en til de grader dyr og deilig luksus jeg har investert i mot slutten av et voksenliv – en eiegod seng å sove i. 

Jeg må tillegge at jeg stadig har tunge tanker om hva jeg kan bruke av penger på meg selv.  Jeg har aldri ligget så dyrt, jeg, og livet i all alene-het kunne sikkert finansielt gå til veldedige formål til trengende både her og der. Men valget er tatt, sengen er bestilt, og nå har ukene gått. Jeg vil ha min luksus-seng!

Damen på telefonen som glad hørte det var meg, forsikret meg om at jo da – sengen var unnerveis.  Jeg mente det var jo avtalen, men mitt spørsmål gjaldt vilken dag slik at jeg både skulle stå klar ved ankomst og innrede soverum, fest-kle det brede og vakre møbel med ditto brede og vakre kledebon.

Nei, se det kunne damen i butikken ikke si meg. Det hadde  seg slik at sengefirma hadde satt ut den tjenesten til et transportfirma. De hadde fått beskjed, men det var nå ikke sengebutikkens ansvar, men kjørefirmaet. En seng til 40 000,- kroner var for meg en STOR handel, masse penger, og jeg forventet nå  å få vite når en handel til 40 000,- kroner ville bli innfridd.

Jeg fikk vite at det kunne hun ikke si. Det var slik det var!!! ( Ikke ta den mot meg! )   Jeg måtte bare ta det med ro og vise tålmodighet. Og ikke heller klage til henne for hun var bare ansatt, hun.

Så nå sitter jeg her og tenker på moren min og den service hun gjennom hele sitt butikkliv ydet sine kunder fra sin blomsterhandel. Moren min tok  ikke ferie, for tenke seg til – kundene kunne både føde barn og dø og gifte seg midt på sommeren hvor de ønsket blomster til begivenheten. Da måtte moren min passe på  at alt ble levert slik faste kunder alltid ønsket det. Faste kunder var faste inntekter. Og vår lille familie kunne ikke bruke penger ut før vi hadde fått penger inn.

Jeg har lært kundeservice gjennom morsmelken. Når jeg nå etter 6 uker fortsatt ikke har fått hjem en kjøpt seng til 40 000,- kroner og heller ikke aner hvilken dag den vil ankomme, så sender jeg en vemodig hilsen opp til moren min – hvor kan hun høre Mozart spille og se blomstene blomstre og ligge i bred og vakker himmelseng.

Tålmodighet er en dyd – service er en fryd. Alle salgsdamer bak alle disker – skjerp dere!!!

104 kommentarer til «Service er en fryd!»

  1. Du kan strengt tatt ikke forvente mer av en underbetalt kundeservicemedarbeider.

   Samtidig hjelper det nok at en selv er blid og høflig. Kombinasjonen av å få mye dritt slengt i tryne, bli satt lite pris på og tjene dårlig skriker ikke akkurat av et ønske om å gjøre alt for bedriften en jobber for. Å drive en egen butikk blir noe helt annet.

 1. Ja ja,

  Hun var bare ansatt, og hadde neppe noen som helst inflytelse over ledelsens

  beslutninger,og kundepolitikk, og hun som besvarte er nok og den med dårligst lønn og implementert med standard svar som ingen kunder liker. Hun er den som er i frontlinjen og som få eller ingen har noen tålmodighet med, og den som lettest kan kjeftes opp.

  Kanskje skulle du sjekket ut firmaet og deres betingelser, før du handlet, skaffet deg kunnskap om reell avtale, i steden for din tydelige intoleranse for de små! ja kanskje er det deg selv du burde rette et mer kritisk søkelys på!

  Man har ikke bare rettigheter her i livet, man har og plikter, og samfunnet er under konstante endringer, også hva gjelder service begrep.

 2. Jeg er helt enig med deg. Fra de simpleste ting som å si et «hei» når man sitter bak skranken, til å vie kunder en personlig oppmerksomhet, virker bleket i denne tid. Håper service kommer høyere på listen enn inntekt.

 3. Dette her er jo bare sutring. Å mase om denne sengen før den i det hele tatt skal komme frem kaster jo bare bort din egen og «damen på telefonen» sin tid. Klage kan du gjøre når sengen er forsinket.

 4. Kjenner jeg blir irritert når jeg leser kommentarene under her. Forventer ingen service lenger? Kanskje det er derfor service nivået har fallt?

  Personlig må jeg er enig med Ingeborg. Som kunde burde man kunne forvente seg service, spesiellt når det gjelder kjøp av et dyrt møbel. Faktisk vil jeg gå så langt som å si at jeg forventer service selv når jeg kjøper billige ting. Det at jeg er kunde i butikken burde være nok til at jeg burde kunne forvente service, og produkter skal kunne forventes levert til avtalt tid, selv om levering/transport er satt bort til andre selskap!

  1. Helt enig, selv forventer jeg at betjeningen kaster seg på kne og takker meg for mitt nærvær så fort jeg setter foten innenfor døren. Når jeg ringer og spørr når fløyelssengen min vil bli levert forventer jeg at tjenestepiken på kundeserviceavdelingen kan lokalisere den på sekundet og også tjore den fast på taket på bilen sin og levere den på dagen hvis jeg skulle ønske det. Prinsipielt mener jeg at slike undermennesker av noen sosialister som klamrer seg til slike jobber ikke skal tjene nok til å eie noe annet enn en sykkel å ta seg fram på, men det blir en annen diskusjon. Til sist vil jeg ha meg frabedt at tjenestepigen skal svare meg når jeg ringer og kjefter, har hun ingen innvirkning på når sengen blir levert får hun kompensere meg fra egen lomme istedet for å si sannheten! I det minste kan hun be om unnskyldning for at hun er så ubrukelig, helst personlig, for eksempel i forværelset til den største av spisestuene mine som en forfriskende forlystning for gjestene mellom femte og sjette rett. Der vil jeg se henne knele og trygle på sine kne om forgivelse for sine synder.

  2. Servicen hos en bedrift varierer vel ikke etter hvor dyr varen er i forhold til andre varer? Hvorfor skulle møbelbutikken behandle deg anderledes fordi du kjøpte en seng som koster mye mer enn andre senger? Tror ikke det er slik at om du kjøper en seng til 4000,- så må du hente den selv i Tatsikistan 3 mnd senere mens om du kjøper en til 40000,- så kommer de bærende med den samme dag. Du betaler for kvaliteten ikke servicen.

 5. Helt enig med deg Ingeborg! Service i Norge er elendig! Jeg har bodd masse i utlandet, og merker veldig forskjell når jeg kommer hjem til Norge. Ingen hyggelig tone, ingen skal gjøre en ekstra innsats («for det er vi jo ikke betalt for».. herlighet sier jeg bare..).

  1. Du kan da vel velge å flytte ut igjen kanskje? Sitte å grine om hvor elendig det er i Norge, hjelper da ikke deg noen tingen vel?! Flytt ut, så slipper vi sånne bedremennesker som skal vartes opp som kongelige, og ikke forstår hvorfor verden er stadig i endring.

   1. Wow….Sørgelig holdning… Og en som desverre speiles av mange av dine likesinnede.

    Jeg synes bloggskriver har et godt poeng. 6 uker, 40.000 og ingen forklaringer?? Jeg lukter fraskrivelse av ansvar, grunnet manglende konsekvenser!

    Norge, og generellt nordmenn er totalt sett mindre tilbøyelige til å yte service/folkeskikk samt medmenneskelig kjærlighet.

    Grunnen er enkelt og greit at vi har blitt en del av den siviliserte verden ETTER nesten alle andre land i Europa.

    Les litt historie!

    Har jobbet med kundeservice i 7 år, og har elsket det hele veien.

    Har alltid ytt maksimalt, og over forventning.

    Har også vært ærlig mot kunder som har urettmessig klandret meg for ting.

    Man er ikke slaven til noen for om man jobber med kundebehanlding.

    Med denne holdningen, og erfaring fra renhold, fiskesalg dør til dør, 7elleven, kelner, bartender, eiendomssalg, kundebehandling i 3 firmaer, der jeg klatret til toppen av avdelingen, og DAGL og eier i 2 selskaper i dag, kan jeg med hånda på hjertet si at SERVICE, er noe alle burde streve for å yte mer av.

    I hvert fall her til lands!

    Skjerp dere!

   2. Du kaller deg Realist. Ut av det du skriver er det et meget misvisende kallenavn.

    Maria forteller om hvor dårlig service vi har i Norge fremfor andre steder i verden. Dette er reelt, og det er et problem. Det handler bl.a. om en så enkel ting som å være hyggelige med hverandre, ønske hverandre godt, der man er, i nuet.

    Maria griner ikke såvidt jeg kan lese. Hun peker på noe som vi bør endre. Til noe positivt.
    Ikke alle endringer som har skjedd har vært positive, og når man gjør feil bør man straks rette opp i feilen.

    Håper du fortsatt blir i Norge Maria, vi trenger flere hyggelige serviceinnstilte mennesker her, så samfunnet vårt igjen kan bli godt å leve i til daglig.

 6. Er helt enig med deg Ingeborg. Dette var for dårlig. Hadde JEG kjøpt en seng til 40 000,- så hadde jeg villa vist når den skulle leveres, hvem som skulle levere den. Slik at jeg kunne fått vist hvor mine 40 000,- var til en vær tid. Skammelig at service er så dårlig. Jeg har jobbet i butikk, og noe av det viktigste er servicen.

  Har mange ganger snudd å forlatt butikk, kun på grunn av sure ansatte. En gang reise vi ti mil, kun på grunn av at de som jobbet i butikken her var kjempe sure. Fotograf passet vi på at vi fikk time til da vi var på ferie. 70 MIL unna, kun på grunn av kvaliteten på bilene og ikke minst SERVICEN vi fikk da vi var der første gangen. OG jeg kan garantere at vi kommer til å dra dit neste gang også. Flotte bilder og FLOTT service.

  God service gir faste kunder. Vet om matvarebutikk her som enkelte reiser bomtur til, KUN på grunn av at de damene som jobber der så trivelige.

 7. Selvsagt skal man kunne forvente service, og hyggelige kundebehandlere. Men husk at det er butikken og firmaet som bestemmer hvordan ting skal leveres; de ansatte får gjort svært lite med akkurat sånt. Vi kan være like frustrerte som deg over at vi ikke får gitt en skikkelig dato, eller at ting blir forsinket, men man kan ikke hive seg i en bil for å hente varene selv…

  Jeg jobber selv som deltids kundebehandler og prøver å være så hyggelig som mulig mot kunden og hjelpe til best mulig med det jeg kan, men hvordan firmaet velgere å organisere sine leveranser har jeg ikke noe jeg skulle ha sagt på. Dessverre i noen tilfeller…

  Og de som sier at kundebehandling er bedre i utlandet: nja, kan ikke akkurat si at det er min erfaring (har bodd utenlands selv). Bortsett fra i land som Hellas og Spania, så klart, hvor de prøver å prakke på mest mulig ræl til lettlurte turister. Der er de innmari «hyggelige».

  Respekt går forøvrig begge veier. Jeg sier ikke at du var frekk, Ingeborg, for du virker som en meget hyggelig dame, men det er utrolig hvor mange kjipe ting man får høre og hvor utrolig dårlig menneske man er (over forhold man sjeldent rår over i den posisjonen) i følge visse mennesker. Mange krever og mener at de både skal ha spesialbehandling, avslag og nærmest skjeller deg ut hvis ikke ting blir som de vil akkurat når de vil det.

 8. Jeg skulle også inverstere i kvalitet til sengen min, og gikk på Linen Factory i Oslo sentrum og fant et flott sett med sateng og en herlig dundyne. Dynen måtte imidlertidig bestilles inn da det var tomt for den i butikken. Den dagen dynen skulle komme inn til butikken ringer den søte damen til meg å lar meg få vite at den er ankommet og satt på lageret klar med mitt navn på. Jeg hadde i mellomtiden pådratt meg en forferdelig forkjølelse og fikk ikke hentet den samme dag. Damen i telefonen spurte hvor jeg bodde og sa at da kom hun med den til meg etter butikken var stengt, man fortjener å sove ekstra godt når man er litt syk.!!!!!!!!!!!!!!! Jeg er helt enig i at nivået på service i Norge er begredelig, men det finnes fortsatt håp.

 9. Jeg er helt enig! Norge har mye å lære når det gjelder service! Og jeg er forøvrig HELT uenig i at kundebehandlere ikke skal få det negative (såvel som det positive). De er tross alt kundebehandlere! Og man får sjelden snakke med andre enn nettopp dem. Så blir det opp til kundebehandleren å eventuelt si til kunden; det vet jeg faktisk ikke, MEN jeg skal ringe deg opp igjen når jeg får sjekket opp dette. Det finnes muligheter hvis man er villig til å strekke seg litt ekstra.
  Har selv jobbet i bakeri, og min erfaring er at det er servicen som gjør at folk får lyst til å vende tilbake. Alltid.
  Jeg er også en tilhenger av at vi som kunder også er rause med ros om man får god service. Fordi jeg vet hvor viktig også den biten er. Men av og til får man følelsen av at når man kjøper noe skal man være evig takknemlig om varen kommer til avtalt tid. Altså uten at noen har ytt noe ekstra, men rett og slett gitt deg det du har betalt for. God service kan man ikke sette en prislapp på.

  1. Det er klart at som kundebehandlere skal man kunne ta det negative som det positive, men det vil ikke si at det er OK å legge folkeskikken igjen hjemme.
   En kundebehandler er forsatt en person som ikke liker å ta i mot utskjelling, så godt betalt får man ikke av de jobbene.

   Hvordan vil man likt det hvis noen kommer å skjeller deg ut på din behagelige kontorjobb?

   Poenget er at selv om man er missfornøyd, kan man være høflig og någenlunde rolig. Man må huske at det er kun mennesker som står bak disken.

  2. Er ikke noen stor kunst å levere en bolle som ligger 20 cm unna til rett tid…og er du tom går kunden videre til neste bakeri og du slipper å stå og bli svar skyldig hvorfor bollen hun bestilte for en uke siden ikke ligger klar.

 10. Det er også greit å huske at det er fryktelig mange mennesker som legger fra seg folkeskikken hjemme! Og da er det utrolig vanskelig å yte god service når man bare får dritt tilbake. Jeg har nå jobbet 4 år som deltid, og gjort så godt jeg kan, men det er ikke jeg som tar avgjørelser på diverse kampanjer og leveranser. Jeg mister mer troen på folkeskikken enn kundeservicen. Man blir utrolig demotivert av sure kunder hele tiden.. MEN, en liten avstikker fra sengen til 40.000 kr der! Den kommer nok ^^

  1. Også kan du jo spørre deg selv, «Hvordan kan jeg som ansatt i denne butikken klare å snu kundens dårlige humør og få vedkommende til å ha en helt fantastisk dag». Som ansatt må du være et lyspunkt i hverdagen til kunden og ikke ta det personlig om noen er ufyselige. Se dette som en utfordring og jobb med dine egne mellommenneskelige presstasjoner fremfor å kritisere kundene

 11. Det finnes kun en type frihet; individuell frihet! Jeg skal ta bladet fra munnen og si hvorfor det egentlig ikke er noe service i Norge lenger. Fordi vi ikke er frie. På grunn av sosialismen!

  Jepp, det er komplisert, men tenk over det! Hvorfor yte service når du ikke kan sparkes fordi du gjør en dårlig jobb?? Hvorfor yte service når du får den samme lønna om du jobber hardt eller bare sluntrer unna?? Og hva så om du blir sparket om du gjør en dårlig jobb etter årelange advarsler? Man får jo likevel en meget generøs trygd og kan opprettholde et høyt luksusforbruk på samme linje som en som er i fullt arbeid! Ingen bryr seg om å yte god service når de ikke bryr seg om tips og driks fordi tarifflønna og minstelønna forhandles av makter utenfor vår daglige rekkevidde og ingen får igrunn «elendig» betalt i Norge i noen som helst yrke slik at de er avhengig av driks.

  http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7302646

  Den iboende norske motforestillingen om å yte service eller jobbe hardt innprentes allerede i barneårene og forsterkes hele veien gjennom skolen og deretter i arbeidslivet! En naturlig følge av sosialistisk ideologi slik den gjennomføres i Norge fører til at hardt arbeid ikke lønner seg, mens det å sluntre unna belønnes!!

  Ingen får noen påskjønnelse av å være flink på skolen i Norge. Jobber du hardt på skolen og gjør dine lekser og er flink og rekker opp hånden mye i timene får du pent beskjed om å vente så noen andre også kan rekke opp hånda og svare, slev om de ikke har gjort sine lekser, ikke er interessert i skolearbeid eller lekser og hater skolen! Alle skal med og alle skal være på samme (dårlige) nivå! Barna lærer indirekte at hardt arbeid ikke er noen vits i og ikke lønner seg. Bedre å være sånn midt på treet og slappe av og seile seg gjennom fordi «noen andre» tar seg av deg hele tiden.

  Sosialistene vil bort fra lekser og eksamner og klasser, noe som førte til elendige skoleresultater.
  Sosialistene er prinsipielt imot «klasse-inndeling» og skreket til seg ‘åpne landskap’ og ‘prosjektarbeid’, noe som førte til at ingen lærte noe som helst. De vil ikke ha eksamner fordi det svart på hvitt viser at mennesker er forskjellige! De vil ikke ha lekser fordi noen kan få hjelp av sine foreldre og lære mer og det vil være urettferdig mot de som ikke får hjelp fra sine foreldre!! Slå den!!

  Er du likevel flink på skolen og har tatt de vanskelige, men rette valgene opp gjennom livet og lest lekser, jobber hardt til eksamen og fått gode karakterer og fått deg en god jobb, straffes du ved å bli nedlesset i skatter og avgifter, nettopp for å gi masse i trygd og støtte til de som latet seg og sluntret unna! Slik sett insentiverer sosialismen latskap og straffer hardt arbeid! Så hvorfor skal jeg yte service? Hvorfor skal jeg jobbe hardt når det jobbe mindre hardt fører til det samme resultatet?

  Slik sett vil sosialismen korrumpere sjelen og demoralisere et menneske fra å gjøre sitt beste. Hvorfor jobbe hardt og yte service hvis du kan være hjemme på uføretrygd! Systemet maner til utnyttelse og kriminalitet fordi det er så lukrativt.

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=566663

  Les boken Atlas Shrugged av Ayn Rand og få innsikt og perspektiv!

  Hvorfor vil noen ønske å stå opp kl 06:00 å sitte i rushtrafikk og betale dyre bompenger og dyr bensin for å komme seg til jobb, dersom de like godt kunne vært hjemme og sovet til 11 og spist sin frokost i ro og mak og slappet av og lest avisen for så å se sine såpeoperaer og hatt det like godt?? Fordi det er så forbanna givende å jobbe?? Dette er en naiv og elitistisk holdning som ikke er sann for de det skal gjelde. Det hevdes at lønn ikke er eneste motivasjon for å være i jobb, men også det sosiale nettverket det gir. Å jobbe er selvrealisering og man kommer seg ut og tjener sine egne penger og det gir frihet. Man får en mening i tilværelsen hvor man kan bidra med noe samt utvikle seg selv og hjelpe de du jobber med. Pretensiøst tøys spør du meg! Greit nok om man er lege eller sivilingeniør eller arkitekt eller et annet høytlønnet yrke man har valgt av frie vilje. Men dette gjelder langt fra alle. Tror ikke vaskedamen på senteret føler hun koser seg med det sosiale nettverket eller føler hun bidrar med masse nyttige ting eller føler at hun utvikler seg selv.

  Det hevdes at lønn ikke er eneste motivasjon for å være i jobb, men også det sosiale nettverket det gir. Å jobbe er selvrealisering og man kommer seg ut og tjener sine egne penger og det gir frihet. Man får en mening i tilværelsen hvor man kan bidra med noe samt utvikle seg selv og hjelpe de du jobber med. Pretensiøst tøys spør du meg!

  Greit nok om man er lege eller sivilingeniør eller arkitekt eller et annet høytlønnet yrke man har valgt av frie vilje. Men dette gjelder langt fra alle. Tror ikke vaskedamen på senteret føler hun koser seg med det sosiale nettverket eller føler hun bidrar med masse nyttige ting eller føler at hun utvikler seg selv.
  Prøv å motiver en utenlandsk mamma, uten utdannelse eller arbeidserfaring og med dårlige norskkunnskaper til å begynne å jobbe. Hun får allerede av NAV 9000,- (i måneden for seg selv), 3500 (i bostøtte), 800 (i reisepenger for å ta bussen til attføringstiltaket), pluss ca. 2000 kroner pr. barn under ti år (barnebidrag eller noe sånt noe, hun har 6 unger). Det blir totalt 25.300 utbetalt i måneden uten å jobbe! Det er over 300 000 kr i året!
  Uten utdannelse og arbeidserfaring kan hun kanskje få en jobb på SFO eller som vaskedame på hotell, hvis ikke ryggen svikter. Da vil hun kanskje tjene 200.000 i året og så må hun skatte av dem i tillegg. I tillegg må hun stå opp tidlig, drive med fysisk slitsomt arbeid, bruke penger på reise til å fra jobb, det være seg buss eller bil og så drive med sitt vanlige husarbeid og matlaging etter at hun kommer hjem slitsom fra jobben.
  Prøv å motiver denne dama til å påta seg en fysisk slitsom jobb som hun tjener under halvparten på av det hun nå får i trygd. Det er ikke dama det er noe galt med, det er systemet! Sosialisme er en dårlig, unaturlig og ondskapsfull ideologi! Som følge av erkesosialismen slik den gjennomføres i Norge blir menneskets sjel korrumpert!
  Flerfoldige studier har vist at folk i Norge faktisk VELGER å gå på trygd fremfor arbeid!! Slå den!! Hvorfor har vi laget et system hvor de som tar de harde, vanskelige og kjedelige, men riktige valgene og jobber og sliter, blir nedlesset i skatter og avgifter og blir demoralisert fra å jobbe??Folk er så opptatt av sine liv og brød og sirkus at de ikke lenger klarer, eller ikke velger, å se det store bildet. Samtlige studier viser at ved å redusere trygdenivået vil folk jobbe hardere (yte bedre service) men slik blir hysjet ned av venstrevridde journalister og politikere.http://www.ssb.no/forskning/artikler/2009/5/1243604881.9.htmlDen norske velferdsstaten og det dumsnille overgenerøse trygdesystemet må nedbygges! Folk må få stå til ansvar for sine valg og hendlinger og få kjenne fruktene av å enten jobbe hardt eller konsekvensene av det motsatte! Kun slik vil vi få bedre service i Norge! Det er det eneste rettferdige. Sosialismen slik den fungerer i Norge idag er en urettferdig, unaturlig og ondskapsfull ideologi som straffer hardt arbeid og insentiverer latskap! Folk må få beholde mer av sine penger til å gjøre det de vil med dem! Det er kun en type frihet; individuell frihet!
  Vi blir ihjelskattet (toppskatt, formueskatt, inntektsskatt, arveavgift, dokumentavgift, dittskatt og dattavgift) for å gi masse utbetalinger for en misforstått altruistisk ideologi som er feil. Trenger vi alle disse ytelsene som syr puter under armene på folk? Jeg nevner bare dagpenger, attføringspenger, rehabiliteringspenger, engangsstønad, fødselspenger, barnetrygd, utvidet barnetrygt for enslige, barnetrygd med småbarnstillegg, bostøtte, kontantstøtte, barnebidrag, overgangsstønad, hjelpestønad, grunnstønad, og barnetillegg i uførepensjonomgjøring av lån til stipend osv osv osv. Galskap!! La folk beholde mer av sine opptjente penger og la folk som ikke har jobbet hardt kjenne konsekvensene av det!

  Norge er det landet i verden med høyest andel av unge i arbeidsfør alder som er på uføretrygd!!

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=576975

  Nordmenn er selvsagt ikke mer syke, men det er sosialismen som lager et sant miljø at det maner til utnyttelse! Sosialismen maner til å yte dårlig service!

  Sosialismen lærer at det ikke lønner seg å jobbe, derfor lyver folk på seg utbetalinger:

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=578396

  Dessuten blir mye borte i et tungvint byråkrati og en haug med idiotiske politiske prosjekter. Joda, betal din skatt med glede! (Og få et samfunn som er total imot din egen ideologi..)

  http://www.dagbladet.no/2009/08/04/kultur/knut_hamsun/hamsunsenteret/ingar_sletten_kolloen/litteratur/7504450/

  Huttetu!!!

  1. Til Jack Daniels,
   Jeg er ganske så enig med deg. Jeg har nå bodd i England i 11 år, og jeg synes det er litt flaut når jeg er tilbake i Norge. Jeg synes det er hyggelig å kunne høre ‘please’ og ‘thank you’ og voksne er VELDIG nøye på å laere barna sine dette i England. I Norge opplever jeg at folk dytter seg frem og at man har en slik ‘den som roper høyest får’ politikk. Jeg synes det er ganske oppsiktsvekkende hvordan ansatte tror de gjør arbeidsgiver en tjeneste ved å møte opp på jobb, og er ganske frekke med hensyn til noen av de frihetene de foretar seg! Man må litt dypere inn på nordmenn for å forstå at vi egentlig er snille, gavmilde sjeler..vi er bare så harde utenpå! Det er synd, men sant.

   Toril Simpson
   Axbridge, UK

   1. Bla..bla..bla…Takk til deg! Har det slått deg at du kanskje har blitt litt engelsk i tankegangen. Når du er i Norge, så er du i Norge, og da får du ta til takke med den servicen som tilbys her. Det blir veldig feil, om vi skal adoptere alt fra utlandet, og ikke holde på egen genuinitet i mange tilfeller. Hvorfor skal vi føyes andre??? Hvorfor ikke få lov til å være oss selv, med de fordeler dette gir? Hvorfor skal enkelte prøve å belære andre hva som er rett og galt hele tiden? Du er veldig dømmende i dine uttalelser, og får nordmenn i serviceyrket til å fremstå som udugelige. Synes du skal se hele greiene i en større sammenheng, og slutte å klage på oss norske, som har valgt å være her.

    -Har du noengang tenkt på hvor ektefølt, og ærlig det er med dette: Please, How are you, etc…egentlig er? Konservativt, og fjassespråk, som hører hjemme i et annet århundere, hvor man hadde tydelige klasseskiller, der hører det hjemme! Også til deg; -Verden er i utvikling, så face the reality!

    1. Du starter innlegget med å si «Når du er i Norge, så er du i Norge, og da får du ta til takke med den servicen som tilbys her» og så avslutter du med å si «-Verden er i utvikling, så face the reality!». Ser du selvmotsigelsen i dette?

     Joda jeg ser ditt poeng med særegenhet og at vi ikke skal være så like alle mann, men hvorfor skal man ikke tilby kundeservice når man jobber i et serviceyrke? Jeg liker å få et smil, føle meg velkommen, og verdsatt som kunde når jeg legger igjen penger en plass, det er det minste jeg kan forvente.

     For en stund siden måtte jeg ringe T-mobile sitt kundesenter i USA, og jeg stålsatte meg – jeg er jo vant til norsk kundeservice! Men du skulle hørt på Nicole, hun hadde meg rundt lillefingeren i løpet av kun kort tid, og dermed så kjøper jeg gjerne tjenester fra dem neste gang jeg trenger det.

     Det er ikke noe galt i å kreve service når du faktisk legger igjen penger slik at den personen som betjener deg kan få lønnen sin hver måned.

    2. Du er nok litt umoden som ikke forstår at du er ansatt og mottar lønn for at kundene skal kjøpe mest mulig og komme tilbake og gjøre det en gang til. Dette oppnår du ved å være mest mulig hyggelig uansett om kunden ikke er like høflig. Du er den profesjonelle parten her, ikke kunden. Dette står antagelig i arbeidsinstruksen din. Har du en oppegående leder som oppfatter holdningen din vil det få konsekvenser for deg.

    3. Alt for mange nordmenn i serviceyrker ER udugelige. Dette er noe av det som pekes på her. Og mulige årsaker er det flere forslag til.

     Det å gi andre service handler nettopp om å føye seg etter f.eks. en kundes ønske. For mange er dette å være seg selv, og det sorterer under det å være høflig.

     Hvorfor skulle noen belære deg om dette? Jo, ganske enkelt fordi du åpenbart ikke har lært dette, el forstått dette. Du fremstår vitterlig som en som i sin uvitenhet (ignorance) opponerer mot noe som er veldig bra og gjør det godt for mennesker å leve sammen.

     Det er antakelig ikke din egen feil at innstillingen din er slik. Dette har du sannsynligvis blitt oppdratt til. Kanskje nettopp derfor kjenner du ikke høflighet og godhet veldig godt, ei heller effekten det ofte har.

     Det er da det er om gjøre å tenke sjæl. Vel og merke litt uselvisk. Og godt.

     1. Godt svar fra deg daJust, men jeg ville bare belyse de nyeste endringene i holdninger og krav fra spes. kunder.

      Jeg ville med dette skape en reaksjon, og en bevisstgjøring, for de som evt. måtte føle seg truffet i hjertet av dette.

      -Å bruke skoleeksempler for å rokke ved dette, er å gjøre seg selv en bjørnetjeneste. Jeg har jobbet aktivt ute i servicebransjen i 30 år, og kan se at dette er et like høyt prioritert tema, som da. Forskjellen er at vi som blir berørt av den, må klare å se at verden går videre, og at folks oppfatning, om hva som er service og hva det ikke er.

      -Selve tapen i debatten her dreier seg om utvikling, og også i servicenæringer, så utvikler det seg service som står i forhold til utviklingen, og nåsted.

      -Mange ønsker seg nok den type service hvor kunden stod kongelig i fokus, og hadde all rett.

      -Takk og pris, så har det ikke gått så ille med oss;)

      Vi ble kvitt adelen og de staselige for lenge siden, selv om mange av oss kunne ha tenkt seg å vært av disse fremdeles.

      -Snakes dude! Håper du og andre kunne forstå digresjonen her!

 12. Hvorfor peker du ut kun kvinner i denne saken? Tror du alle selgere som står bak en disk er kvinner eller tror du at menn er mye likere i servicen når de har den samme jobben? Ja, jeg vet at kundebehandleren du snakket med i dette tilfellet var en kvinne, men det er fortsatt unødvendig å si at alle «salgsdamer» må skjerpe seg – som om alle kvinner bak en disk er representert av den ene personen du snakket med.

  «Tålmodighet er en dyd» sier du – kanskje du skal lytte til dine egne ord.

 13. Det er vel ikke riktig å si at «Alle salgsdamer bak alle disker, skjerp dere»? Selvom jeg forstår at det er skrevet med oppmerksomhet som utgangspunkt. Jeg har selv jobbet bak en disk, og tro du meg, det har kommet mange vanskelige, sure, og gretne mennesker inn den døren, og forventet at jeg skal gjøre livet lettere for dem. Men siden jeg ikke er min egen sjef, har man faktisk ordre og regler å følge, fra høyere hold. Men jeg prøvde alikevel å gjøre mitt beste, for serviceinnstilt, det er jeg! Men tenk litt på din egen tone, før du kritiserer andres.

  Derfor, kjære ukjente dame, ikke ta den tonen til oss…

 14. «Tålmodighet er en dyd – service er en fryd. Alle salgsdamer bak alle disker – skjerp dere!!! »

  Tålmodighet er en dyd, også når det gjelder kunder. Jeg har ikke tall på hvor mange det er som hver dag brøyter seg vei forbi køen. «Jeg, meg, mitt og mine», er det noe som heter, og dessverre så er det mange som faktsik LEVER etter den strofen der.

  Service er en fryd når kunden oppfører seg som den bør, altså som folk! Hvis ikke, får ofte servicen en spiss, sukkersøt tone over seg og det er vi ikke tjent med noen av oss.

  At «Alle salgsdamer burde skjerpe seg» synes jeg er rimelig tåpelig å si. De aller fleste selgere, (for å bruke et oppdatert begrep), er skjerpet. Å kjefte på noen som ikke er sin egen sjef, men en ansatt, er unødvendig. Den ansatte har regler, retningslinjer og lover å forholde seg til. Det burde selv du forstå, Ingeborg…

  Den kundeservicen du forventer er gammel og utdatert. Den var riktig på 40- og 50tallet, ikke i år 2011…

  1. Lol…Høna og egget! Alle i denne tråden kan selv begynne å behandle folk bedre, om dere er kundebehandlere eller forbrukere.

   Slutt å ha agresive holdninger mot den ene og andre parten..

   Tåpelig..

   1. Har du aldri hørt følgende: «If you scratch my back, I’ll scratch yours…»

    På norsk så kan det samme sies: «Gjør mot andre som du vil at de skal gjøre mot deg.»

    Man kan ikke, og bør ikke, forvente superservice hvis man ikke klarer å oppføre seg som folk…

   1. Jeg gjør da det, det samme gjør mine kolleger. Gjør ikke du? Hvis ikke, så burde du kanskje være din egen sjef… 🙂

 15. Morsomt å lese samme type kommentarer som engelskmenn serverer i England, amerikanere i USA osv; Finnes ikke god service her:) Får alltid god service jeg, men er selvfølgelig blid og imøtekommende selv. Normal høflighet kommer man veldig langt med, de burde prøve det, de som måtte kjøre 70 mil for å handle hos noen de ikke allerede har kranglet med…

 16. Dette er for dårlig når man kjøper en så dyr vare, da bør man kunne forvente en viss grad av service, og at betjeningen strekker seg litt lenger og f.eks. ringer underleverandøren/transportfirmaet, evt at firmaet bytter underleverandør til noen som kan gi tilbakemelding om når varen leveres.

  Syntes du burde legge ut navnet på bedriften, for god service lønne seg og dårlig service burde straffe seg. Og jeg vil gjerne vite hvor jeg -ikke- skal kjøpe så dyre møbler, så jeg slipper å oppleve det samme som deg…

 17. Hei, jeg er noe enig med det du skriver også er jeg noe uenig i det du skriver.

  det jeg er uenig i er din sammenligning med personlig service og leveringstid og metode fra blosterforetningen og en diger seng på la meg tippe over 50kg? Det er naturlig at disse to typene varehandel ikke lar seg sammenligne på disse punktene. Blomster er vel regnet som ferskvare? uten at jeg skal påberope meg noe erfaring verken fra bloster eller interiør handelen, så mener jeg at med en ting på 4kg og som en kan legge i baksetet på en bil, kontra en sak på 50kg, man trenger to personer å bære samtidig som den tar enormt med plass.

  Jeg er også uenig i med deg at service nivået i norge er dårlig. Så lenge en butikk forholder seg til forbrukerkjøpsloven, (som er minimum) så er servicenivået høyere en det fleste andre land. Norsk forbrukerkjøpslov er den beste i verden, med 5års reklamasjonstid på store ting, alle andre land i europa har 2år, ja, også sverige, selv om de samme varene selges der. Servicenivået må alltid vurderes og måles fra du bestemmer deg å gå inni butikken til 5 års (2år på mindre varer) reklamasjonstid har gått ut. Det er totale servicenivået, og som sagt, så lenge butikkene følger forbrukerkjøpsloven der, så har du bra service.

  Så går det på personlig service, og her er jeg enig med deg. Mye sure og lite interesserte folk ute og går. Dette handler om dagens ungdom, det er jo tross alt mye ungdommer og studenter som jobber i slike front disk jobber. Dagens ungdom er et uttolmodig, dårlig empatisk og har dårlig oppdragelse… dette gjenspeiler seg når de kommer til yrker de blir litt presset i.

  Det jeg vil si meg enig i, er leveringstiden på møbler. Det er dårlige, og hinsides, jeg konstanterer at elektrobransjen blir stadig terpet på dette, og det er snart en skandale om varen ikke kan leveres to virkedager etter kjøp, syns det er urettferdig mot elektrobransjen, at de andre storvare handelene, får så lang tid de behøver, mens elektrokjedene havner i media om de ikke klarer å levere på en uke.

  Et viktig spørsmål å stille er: «hvorfor er det så stor forskjell mellom de forskjellige bransjene, og hvorfor er det greit å vente 6 uker på en seng, men å vente 3 dager på en flat-tv, der skandaløst?»

  Syns det er veldig rart.

  Eller dersom sofaen din går istykker, så kan det ta flere uker før noen vurderer å se på denne, også får du beskjed om at det er din egen feil? Mens en hvitevarer reparatør, som kommer 5 dager etter at du har bestilt service, beklager seg for at det tar så langt tid.

  Så derfor er jeg litt enig med deg. Det er veldig mange varehandel bransjer som får holde på med slik «tvilsom» servicebehandling, der ordformen «innen rimelig tid» kan være 3mnd, uten at forbrukerombudet eller media eller kundene reagerer på dette, mens tilsvarene «innen rimelig tid» over 1 mnd i elektro bransjen havner på aviser med en gang.

  Jeg har bare bemerket meg over flere år at det igrunn kun er elektrobransjen som tar kundene på alvor i for av dem personlige servicen, men det er alikevel de som får mest tyn. Hvorfor?

  Tv2 hjelper deg går hard ut mot både expert og elkjøp og lefdal fordi dem hever prisene til jul?

  Forbruker rådet kaller det usmakelig og kaldt. Hva gjør vel Rica Hotellene til fellesferien?`En kan bo på hotell for 400kr natta en kjølig vår natt i april, men samme hotellet og samme rommet koster kanskje 1200 en varm sommernatt i juli? Hvorfor er det ikke satt fokus på? Flybilletter øker også i pris, om etterspørselen går i taket, her er det ingen som regarerer. Jeg må innrømme, jeg skjønner ikke logikken.

  Markedsføring: Det er ikke lov å anonserer varer som du ikke har på lager eller som du ikke kan skaffe innen 3 dager… Dette har, som kjent Elkjøp fått merke i media, over en lengre periode for noen år siden. men en sofa, som anonserer på «møbelbutikk» kan drøye i flere mnd uten at dette blir satt likt fokus på, hvorfor? dette skjer jo i hver kampanje annonse som kommer fra møbelbutikkene?

  Lønnsomhet og rabatt: Jeg har merket meg en ting, når jeg er ute og går i butikker, plasser det er kø, er det ofte lav margin på varene som selges, altså, ledelsen setter på lite folk, for mange kunder, for å maksimere sin fortjeneste. Men plasser der det vrimler av ansatte, der er det ganske høy fortjeneste margin. Klesbutikker, som kan fronte med 40% salg på ordinær pris, og som i samme slengen kan innkalle til medlemshandel der du får 80% rabatt på samme varen, dette sier mye om hvor mye de tjener på varene. Men alikevel, så går folk rundt og maser og kjaser om rabatt på dei butikkene med lengst kø, hva er logikken?

  Alt dette er jo konklusjoner som er dratt av observasjoner, og mangler selvsagt kilder av denne grunn. Dere kan fritt være uenig med meg i alt jeg skriver, men dette er min menig om overfornevnte sak, om markedet og om service.

  PS! Store firma, som f.eks Apple, er representativ for hvordan servicenivået er i utlandet. Prøv først å reklamerer rett til Apple, så reklamerer du til en butikk etterpå, og da merker du tydelig forskjell på hvor mye bedre service du får i butikken enn hos, i dette eksempelet apple

  -Larssen-

 18. Det er kjedene som har skylda for dårlig service! Hovedforskjellen på dagens ansatte og din mor, er at hun jobbet i sin egen butikk. Inntektene og kundene gikk til henne selv. De fleste av dagens kundebehandlere jobber for digre kjeder, og er siste ledd i en diger pyramide med mennesker. De har omtrent ingen inflytelse på ting som vareutvalg, priser og måten varene leveres på. Det er vanskelig og frustrende å skulle forsvare beslutninger andre tar.

  Det er forståelig at man blir frustrert over ting som er dårlige, men like vel utrolig egoistisk å dekke behovet sitt for å «få det ut», med å skjelle ut en ansatt som er totalt uskyldig i det hele.

  Det er kjedene som gir dårlig servise – ikke de ansatte bak kassa. De som tar beslutningene sitter på god og trygg avstand, mens det er de ansatte som må ta støtet for dem. Jeg tror det er mange som ikke forstår hvordan det er å være «syndebukken», som skal ta i mot all kjeften, levere alle unnskyldningene og beklagelsene for noe han/hun overhodet ikke har noe innflytelse over. Vis folkeskikk når du handler og rett heller klagene til de som fortjener dem!

  Butikkansatt

  1. Og det du ikke forstår er at du for å komme deg oppover i det store kjedesystemet er å yte litt ekstra nå som du er i «siste ledd». Dersom du anklager din arbeidsgiver for å være skyld i dine dårlig prestasjoner kommer du til å alltid være i «siste ledd» eller å ende på trygd!

   Så min konklusjon er at du bør rett deg opp i ryggen og selv ta ansvaret for egne handlinger da kjedene i stor grad legger til rette for at du skal kunne yte maksimalt ovenfor kundene. Og velger du å ikke ta ansvaret for egne prestasjoner så vil du mest sannysynlig alltid være i det du kaller «siste ledd»

   Husk også at det er «siste ledd» som er viktigst mht til menneskelige relasjoner og tuller du med denne relasjonen har bedriften til slutt ikke penger til å betale din lønn, og da må du ta med deg Narvesen kaffekoppen din og tigge penger på Karl Johan:-)

   1. Det er ikke det «siste ledd», men det «første ledd» – uten alle som gjør grovarbeidet til de på toppen hadde ikke sjefen hatt noen jobb heller.

 19. Forskjellen mellom moren din og damen du snakket med var at moren din hadde beslutningsmyndighet og påvirkningskraft. De som sitter på kundeserviceavdelinger rundt om i store bedrifter har ingen innvirkning på hvem som skal levere en vare eller når den kommer fram. De har heller ingen autoritet til å pålegge noen noe som helst. Hvis vi ønsker personlig oppfølging og en person som passer på sengen vi har bestilt fra produsent til dørstokken må vi også forstå at sengen blir dyrere. Eller forventer vi at den som gjør denne jobben skal tjene smuler, imens vi andre både skal beholde vår flotte lønn og få personlig oppfølging i enhver bedrift vi setter våre gudbenådede føtter i.

  Til personen som skylder på sosialister og lite mulighet for å sparke folk som gjør en dårlig jobb: Tror du hun stakkars kundebehandleren ville ha hatt større innvirkning på leveransen hvis hun kunne bli oppsagt på timen? Det er LEDELSEN som organiserer bedriften og avgjør rutinene den skal ha. En kundebehandler er kun en nyttig ubetydelig maur i det store systemet som værsågod har å følge ledelsens linje, heve minst lønn og få all kjeften for ting en som oftest har null innvirkning på.

  1. Ditt syn på kundebehandlere er temmelig slett.
   Din holdning er en av de viktigste faktorene å endre på for at slikt skal bli bedre.

 20. OK, det er mulig at servicen ikke var helt 100%, men det var da makan til sutring her også.

  Ja, jeg forstår godt at 40 lapper er mye penger, det hadde det vært for meg også, og du fortjener helt sikkert å ligge så dyrt. Det gjør de aller fleste av oss egentlig, men som noen allerede har nevnt, så er det ikke den stakkars personen som tar telefonen som er ansvarlig, og hvis du har noe å klage på så kan man jo ta det opp med noen som er litt høyere på rangstigen.

  Hvis du vil ha et godt eksempel på dårlig service, så må du gå til Elkjøp, der er de eksemplarisk dårlige på alt som har med service å gjøre. De yter ikke engang service i butikken med mindre du vifter med VISA kortet, og skal ha det dyreste du kan oppdrive blandt hyllene der.

  De møbelbutikkene jeg har handlet med, yter somregel helt grei service. De smiler og er hyggelige, men hvis jeg ikke kan frakte varen hjem selv, så kommer et frakselskap eller budbilselskap med varen, og da er det jo helt logisk for meg at ikke kassadama vet helt når varen kommer.

  Jaja, bestemor, det er ikke 1921 lenger… jeg vet ikke helt om det er positivt, men jeg har hvertfall ingen problemer med å finne meg i at tidene forandrer seg.

  Denne lurte jeg litt på:

  «Jeg fikk vite at det kunne hun ikke si. Det var slik det var!!! ( Ikke ta den mot meg! )»

  Ville du heller at hun skulle lyve for deg?

  1. Elkjøp yter utmerket service og de kan alltid svare på når varene blir levert.

   Opplevde en gang, kjøpte ny vaskemasking og tørketrommel som skulle leveres to dager etter at jeg hadde vært i butikken.

   Den dagen varene skulle leveres fikk jeg telefon fra Elkjøp kundeservice om at en av varene ikke kunne leveres før en uke senere.

   Jeg reiste til butikken, samme dag, forklarte min sak og på en høflig måte sier jeg at jeg må enten få varene levert hjem i dag eller å heve kjøpet.

   Selgerene på Elkjøp, en meget hyggelig mann, ringe noen telefoner og VIPS så fikk jeg begge varene den dagen jeg opprinnelig skulle ha hatt dem.

   Dette kaller jeg god kundeservice, og det har nok litt å gjøre med at jeg selv også opptrådte diplomatisk ovenfor selgeren.

 21. Har ikke annet enn dårlig erfaring ved bestilling og kjøp av varer. Kjøpte vaskemaskin her om dagen og den ble avtalt skulle leveres igår på døren mellom et visst tidspunkt av et transportfirma. Satt og ventet i 4 timer, men den kom ei… Ikke første gang det skjer heller.. Jeg mener nå mange har mye å lære om både arbeidsmoral og serviceinnstilling!

 22. Til de ansatte som fraskriver seg ansvar ved å si at de «bare er ansatt»:

  Ja, dere kan ikke bestemme noe, men det er faktisk dere som står i butikken og hører hva kundene sier og ønsker, og det er dere som skal videreformidle dette til ledelse. De fleste ønsker jo at kundene skal få en ålreit opplevelse – men de vet jo ikke hvordan kundene opplever bedriften og dens service om ingen forteller dem det.

  Eneste måten å forandre ting på er å informere rette vedkommende om problemet. Kundens «jobb» er ferdig idet han/hun har gitt beskjed til den ansatte, kunden skal strengt tatt ikke behøve å ringe «sjefen» når denne har ansatt en person til å være ansikt utad..

  1. Ja men hellige jul og allah babar tror du ikke ledelsen av denne møbelforretningen vet at de har outsourcet leveringen til et annet firma? Jeg skal ringe DNB hver dag i en måned og klage på at jeg vanligvis må snakke med en datamaskin, taste, vente, høre på pausemusikk, bli satt over på kryss og tvers før jeg får snakke med en som kan svare. Denne skal jeg så kjefte huden full, han vil så gå til Bjerke og be han ansette 10000 nye på kundesenteret for å ta unna pågangen og Bjerke vil naturligvis hoppe når de ansatte sier hopp. Naiv super.

   1.  Morsomt at du tok dette eksempelet! Kos deg med ringerunden, som tidligere sentralbordansatt i nevnte konsern så regner jeg med at du vil få en strålende behandling!

 23. jøss! er det det verste av service du har opplevd i ditt liv, vil jeg si at du er heldig! er det virkelig mulig å skrive et så langt innlegg for absolutt ingenting? hva var egentlig poenget i dette innlegget?

  Hvor sto det om den dårlige servicen…snakk om å være sutrete!

 24. Et spørsmål man kan stille seg er også om hvem som egentlig yter godt av kjeften som kommer gjennom telefonen. Mest av alt irriterer man seg selv fordi man ikke har fått varen til forventet tid, men man gir også vedkommende i andre enden av linjen en sur dag.

  Jeg skjønner at det er surt å få dårlig kundeservice, og selv går jeg ikke tilbake til steder der det er generelt dårlig service. Jeg går heller 15 min lenger hjemmefra for å kjøpe en ferdigpizza en gang i blandt, fordi de er så sure hos de som holder til et minutt unna. Men jeg har ikke behovet for å prakke irritasjonen min på en som er «uskyldig». Dersom man har jobbet i servicebransjen, og vet at det er flere ledd med i bildet, så vet man også at det rett og slett ikke har noen hensikt i å ta det ut over siste ledd. Dersom siste ledd i seg selv er feilen (sur og rett og slett en dårlig kundebehandler) så synes jeg det situasjonen stiller seg i et annet lys.

  Alt i alt så har kunden makten gjennom å kunne velge hvor man vil handle, og via deling av synspunkter med andre. Er du ikke fornøyd, så gå til en annen leverandør av tjenesten. Til syvende og sist taper dårlig kundeservice.

 25. Dere tror vel ikke at kjøpemannen på hjørnet, som virkelig ga god service, legger ned for moro skyld? Poenget er jo at forbrukeren har valgt lavere pris på bekostning av service. Service koster, det koster DYRT. Hadde valget for en gjennomsnittlig norsk forbruker stått mellom en seng til 40.000 hos en kjede uten service og nøyaktig samme seng til 50.000 ho en kjede med service så velger jo alle den til 40.000. Det er en grunn til at normenn gang på gang på gang blir svindlet. Dem ser tilbud som er for gode til å være sanne, og kliner til. Det kunne jo hende at tilbudet var reelt. For så etterpå å surve over at dem ble lurt.

  Hadde du drevet en butikk som moren din i dag hadde hun vært konk før hun hadde begynt, eller inntjeningen ville vært akkurat nok til å brødfø en liten familie på 3-4.

  Noe helt annet, normenn kan vinne 10 mill i lott, men ikke arbeide seg rike

 26. Jeg har selv jobbet i et serviceyrke og hadde dager da jeg slett ikke følte for å smile og være hjelpsom, MEN jeg jobbet i et serviceyrke og tok jobben seriøst. Samme hvilket firma det er, så er det kundene en lever av og det er kanskje der vi ikke er flinke nok som kunder. Er vi misfornøyd så bør vi si fra på en ordentlig måte og slutte å handle der.

  Jeg kjøpte en sofa en gang og fikk beskjed om 4-6 ukers levering. Etter 10 uker og ingen sofa skrev jeg et brev til ledelsen og ga beskjed om at om sofaen ikke var kommet innen x antall dager så ville jeg heve kjøpet og at jeg ikke kom til å handle der igjen. Sofaen kom etter få dager, fikk den levert på døra selv om jeg egentlig skulle hente den i butikken.

  Vi må si fra når vi er misfornøyde men selvfølgelig gjøre det på en ordentlig måte.

  Send et brev du, til de du har kjøpt sengen av og se om det hjelper. Håper den kommer snart ihvertfall 🙂

 27. Jeg er en ung mann som jobber i en matbutikk bak en ferskvare på oslo øst, jeg er alltid høflig og hyggelig mot kundene og hvis de trenger hjelp med noe, får de det uansett hva det gjelder. Men det jeg erfarer er at opptil 20% av kundene er ekstremt uhøflige. De sier » jeg skal ha en kylling delt i to». » jeg vil ha en kylling». Når jeg får den type kunder, tenker jeg automatisk innvendig, at denne kunden kommer jeg ikke til å yte noen som helst type ekstra service for. Jeg tror mange normenn trenger en ny oppdragelse i hvordan man henvender seg til servicepersoner. Det er ikke slik at personen bak disken skal behandle deg som et overmenneske, det er snakk om to sidestilte mennesker, der den ene ekspiderer den andre. Når det er sagt kommer jeg fra en høyt utdannet og passe velstående familie, men det virker som at med en gang jeg tar på meg butikk uniformen blir jeg automatisk plassert i bås som «fritt vilt » når det gjelder uhøflighet.

  Lærdommen er at , du vil alltid få utmerket service hvis du behandler servicepersonen med den respekt du vil bli behandlet med selv. Tro ikke at du er bedre enn en person som har et yrke du anser som lavere i jobb-hierarkiet.

  Sist men ikke minst,tenk over måten du tiltaler personen bak disken på,ville du likt å bli tiltalt på samme måte i din daglige jobb?

  1. Ikke helt sant, men mye er jeg enig i! Opplever ofte at jeg er hyggelig med betjeningen i butikker, men at de ser på meg som en tåkedott de helst vil blåse vekk fortest mulig:-)

  2. Nå er det, ikke for å være kjip, du som er på jobb og må oppføre deg proft. Det er ditt ansvar ovenfor arbeidsgiver, Har selv jobbet i tilsvarende jobb (tipper faktisk det er samme butikk) og sørget «alltid» for at kunden skulle gå fra disken med et smil. Har du tenkt på det at kunden kan være grinete fordi forrige kundebehandler de møtte hadde en dårlig dag på jobben?

   1. Mine kunder går alltid derfra med et smil, det er bare jeg som koker over innvendig når jeg blir møtt med så åpenlys uhøflighet.Det dreier seg ikke om sure kunder, bare uhøflige.

   1. Det har alltid vært uhøflig å si «jeg VIL ha».
    Hvorfor har du ikke lært det tro?

     1. Nei, men man kan f.eks spørre: «Kan jeg få?» istedet for «jeg vil ha». Ren høflighet, og det hjelper på velviljen til de som står i kassa!

     2. Du skal ikke be om tillatelse, bare oppføre deg ordentlig ved å være høflig, men jeg forstår det kan være vanskelig for mange hvis man kommer fra familier der dette ikke er vanelig.

 28. Jeg «vokste opp» i dagligvarebutikken der min far jobbet, og jeg tror nok det har satt sit preg på meg også. Jeg har selv jobbet i en annen type butikk (der du gjerne skulle fått kjøpt alt det du trengte av tilbehør til sengen din), og det kunne aldri falt meg inn å behandle en kunde på denne måten.

  «Bare en ansatt»… Sånn går det vel når de fleste ansatte jobber deltid, og ofte er skoleungdom og studenter nærmest på gjennomreise. Noen av oss eier ikke respekt for andre mennesker 🙂

 29. Slike ting blogger jeg også om… service altså.. og det er skremmende å se at folk ikke prøver å legge seg i selen i det hele tatt for å finne et svar som kunden kan være fornøyd med.

  Har en misstanke om hvilken kjede dette kan være – uten å nevne navn og da kan jeg «betrygge » deg om at du er ikke alene..

  Legger igjen link til min blogg.. hvor jeg rett og slett navngir enkelte butikker.. i håp om at de en dag kanksje ser det og tar lærdom av det 😉

  http://dragensoase.blogspot.com/

 30. Herregud!
  Jeg jobber selv som salgsleder i en detaljvarehandel, og kan med hånden på hjertet si at jeg yter god service. Jeg kan stå på hodet for å hjelpe kunder med problemene de måtte ha, og som regel så er kundene veldig fornøyde når de går. Men noen kunder blir aldri fornøyde uansett hva. Jeg har for eksempel opplevd å bli skjelt ut etter noter for at jeg ikke klarer å oppdrive varer som ikke produseres lenger. Jeg har da stått og ringt forskjellige leverandører, andre avdelinger i kjeden og til og med konkurrenter for å prøve å skaffe til veie denne varen for kunden. Hva får man til takk? Kjeft, banning, og konstatert at men er fullstendig ubrukelig.

  Jeg har jobbet i butikkk lenge nok til at jeg klarer å ta det imot, men jeg har hatt ekstrahjelper som ringer meg og gråter når de har fått samme behandling. Hvordan kan voksne mennesker oppføre seg sånn? Ærlig talt. Butikkansatte er der for å hjelpe og veilede deg, ikke for at du skal ha noen å ta ut aggresjonen din på.

  Det som er det verste er at det er kun når man er missfornøyd man sender mail eller ringer sjefen eller hovedkontoret for å klage. Kan man ikke gjøre det samme når man er fornøyd? Den dagen jeg får en sånn telefon skal jeg sette et kryss i taket.

  Selv om vi vet at de fleste kundene er veldig fornøyde med oss, så er det de missfornøyde vi husker og får vondt i magen av å tenke på.

  Husk at menneskene bak disken bare er på jobb!

 31. Det er generelt dårlig service i Norge fordi nordmenn er late, overvektige og bortskjemte!

   1. Helt enig med kinodamen. Men det eneste som nytter i en slik butikk er å heve kjøpet. Da svir det for de høyere oppe i systemet og de må ta problemet litt mer alvorlig. 

 32. Har du ikke fått med deg hvordan ting fungerer for tiden?

  Kjedelig at selskapet ikke leverer som avtalt, men ikke klag på personen på kundesenteret.

  Når du skriver «Ikke ta den mot meg» så er det tydelig at du ikke har oppfattet hva et «kundesenter» har blitt. Sannsynligvis snakket du med en person som ikke har noen tilknytning til firmaet du bestilte sengen fra. Hun kan sitte på et outsourcingfirma med en liste av firmaer hun er «kundesenter» for og en haug med standardsvar på generelle problemer og må kun registrere og videresende alle problemer hun ikke kan løse. Sannsynligvis er hun heller ikke ansatt der men innleid på 2-3 måneders kontrakt. Mange slike kundesentre for norske selskaper befinner seg ikke engang i Norge.

  1. jeg klager ikke – bare observerer. Holdt meg fullstendig i ro og BETALTE på timen.

 33. Kjenner igjen mye av det andre sier i sine kommentarer. Som arbeider nederst på rangsstigen får jeg ofte mye kjeft for ting vi uansett ikke kan hjelpe med. Vi er de som får dårligst betalt, blir dårligst behandla, både av en ledelse som ofte er langt unna, og av kunder som ikke kan skjønne at vi ikke vil hjelpe men at vi ikke KAN, nei, vi ikke har MULIGHET til å hjelpe. Uansett hvor mye folk kjefter og smeller, blir indignert, kommer med trusler, trygler, det hjelper ikke, vi har ingen mulighet, ingen mulighet, uansett hvor behjelpelige vi vil være, uansett hvem det er som ringer, om det er konge, statsminister, lensmann, prest, kan vi ikke hjelpe. Sånn er det bare.(beklager men av og til må vi ta den, det er bare sånn, og sånn er det bare)

  Manglende service? Vi sitter og får kjeft av kunder hver dag, hele dagen, hele uka, hele året. Totalt maktesløse, og på bunn. Allikevel tar vi alle henvendelser vi får med et smil, vi er hyggelige, hører forståelsesfult på hva du sier, passer på å hilse, uten nødvendigvis å få svar(og i mange tilfeller er alt vi får grynt og stygge blikk, evt en frekk kommentar slengt mot oss), og dette gjør vi, alle som står i butikk, jobber i kundeservice, eller har andre jobber i servicebransjen. Alle de du ikke legger merke til, de prøver så godt de kan, og grunnen til at du ikke legger merke til de er vel akkurat det, det går bra, uten problemer. Man husker bare de gangene man ikke fikk det som man ville, ikke de gangene alt gikk bra, fort nok, eller du fikk det svaret du ville.

  PS: Selv om jeg ikke har råd til senger til 40000(vi er ikke de best betalte i verden), så handler jeg en del over nett. Firmaer som for eksempel posten og DHL har pakkesporing der man får koden på mail, og en lenke til pakkesporingssiden. Der kan man sjekke selv hvor pakken er.

  PS2: Vær litt blid og si hei neste gang du går i en butikk. Vi setter pris på at folk legger merke til oss, vi er tross alt ikke roboter eller trente aper.

 34. De man har å velge mellom som ansatte i dag tror at bedriften og kundene er der for at de skal ha jobb og de kan ikke i sin villeste fantasi forstå at kunden er sjefen og at kundene betaler deres lønn

 35. God service finnes enda, man må bare lette litt.
  Jeg var innom El-Max B-vare butikken på Ryen. Kjøpte en vaskemaskin til 1990 kr.
  Når vi kom hjem så lakk den (slikt skjer jo) så jeg ringer opp dagen etter og sier det.
  Bare kom inn med den du! Var svare jeg fikk.
  Supert. Kommer tilbake dagen etter, han kjenner oss igjen og kommer hjelpene med en gang. Så anbefaler han oss en vaske maskin til 2190 og en til 2000 kr. Jeg sa at den til 2000 var billigere da sa han: Du skal da ikke betale mellomlegget. Og anbefalte den til 2190!

  DET ER GOD SERVICE!

  De har garantert skaffet seg en fast kunde 🙂

  1. Problemet er bare at de sikkert har lurt deg med en maskin av dårligere kvalitet. Dessuten har du nå bært den maskinen hjem og inn, så måtte du putte den i bilen igjen og kjøre den tilbake.

   Jeg vil ikke kalle det god service. God service der er når firma kommer og rydder opp i sin egen feil med egene folk. Kunder skal ikke pådra seg ekstra kjører turer for å få en vare reparert når den SKAL være i orden.

   Da vil jeg heller anbefale deg noen av de andre tilbyderne i byen.

  2. De 200,- du tror du sparte er jo ingenting i forhold til det selger sparte på å sende ut en mann. Du fikk fiksa problemet fort, men godtok å frakte 70 kg vaskemaskin til bilen og kjøre tibake, for så å begynne på nytt med frakt hjem.
   Nå er prissettingen på sånne bruktmaskiner litt tilfeldig vil jeg påstå siden det er stor forskjell på hvordan de er brukt. Prisen går gjerne ned fordi de er litt ripete utenpå, men kan være mindre brukt og i bedre stand likevel. Umulig å si.
   Du burde fått 500,- i avslag for å gidde å komme selv. Du kunne faktisk kreve at de kom til deg og utbedret feilen.

   1. Jeg har aldri sett maken til klaging som det er på normenn, tror ingen av dere vet hvordan service og garantier fungerer resten av vedren. Samtidig produserer vi ikke noe av det som selges, men likevel skal alt være så utrolig mye bedre her enn resten av verden. Nei, skam dere..Norsk forbrukerlov:
    Service skal skje innen 21 dager, uansett om skaden skjer samme dag som kjøptVi har 2 år garanti og UTROLIGE 5 år reklamasjonsrett!Resten av vedren ligger på maks 2 år. Service skal skje innen 30 dag.

 36. Jeg klagde til Telenor Mobil på en teknisk sak. Jeg skjønte fort at det hele var en misforståelse fra min side – jeg hadde ikke lest veiledningen – men likevel satte Telenor inn 100 kroner på kontantkontoen min, «som kompensasjon for bryderiet» 🙂

  Så servicen er ikke død!

  1. Da var du jaggu meg heldig. Telenor skylder meg flere titalls tusen i tapte arbeidsinntekter. Eg byttet teleleverandør fra Tele2 til Telio. Da telenor har ansvar for håndtering av telefonnummerene så er det de som skal flytte telefonnummeret til min nye leverandør. I samme slengen opphørte også nettleien da eg ikkje lenger skulle ha fast telefoni, men IP telefoni. Overførselen skal foregå innenfor ti dager, men telenor klarte å utsette denne tjenesten tre ganger. Dette rapporterte de til Telio, men når eg ringte dem for å spørre hva som foregikk, løy de meg opp i ansiktet og sa at de ikkje hadde fått noen bestilling om flytting av telefonnummeret.

   De prøvde også å sende meg regning for nettleie, noe som eg ikkje hadde lengre.

   Etter Tre måneder spilte de dumme og sendte meg brev hvor de beklaget at eg ikkje lengre ville være kunde hos dem, og at de no skulle flytte telefonnummeret slik eg hadde spurt om. Det gikk enda en måned før dette endelig skjedde.

   I mellomtiden hadde eg fått en kredittnota på nettleien (som var sagt opp i April).

   Etter noen uker fikk eg tilsendt en inkasso på netopp nettleien som eg hadde fått kredittnota på. heldigvis forstod Lindorf situasjonen og ba meg bare kaste inkassoen.

   Det som ble resultatet av hele saken var at eg ble uten telefon fra 14 April da de koplet bort det vanlige nettabbonemanget til begynnelsen av August. hele denne perioden kunne ikkje ene eneste ny kunde nå meg per telefon. Mine allerede eksisterende kunder fikk ett middlertidig telefonnummer de kunne ringe.

   Så Service er i allefall IKKJE telenor sin greie.

   1. Hvem du får kontakt med i organisasjonen har tydeligvis alt å si. Slik skal det jo ikke være. Selv har jeg vært Telenorkunde med både profesjonelle og private hatter på i mer enn 15 år, og har bare én dårlig erfaring med dem.

 37. Kunne ikke vært mer enig. Jeg har selv jobbet i butikk. Blir det kø, slipper du det du driver med (rydder/bretter/koster) og betjener de kundene som venter..ellers kan du miste dem! Og hver kunde er viktig for at butikken skal gå bra.

  Når jeg selv er i byen og handler opplever jeg sure og overlegne butikkansatte, spesielt i mange klesbutikker, Jentene skravler ved prøverommet mens EN står i kassa og køa er 20 m lang…Det hadde vært uakseptabelt i min butikk! Har sagt fra en gang også, og hun skjønte at hun oppførte seg dumt…Det er vel viktigere å selge klær enn å brette de?

  Enig enig…Service bør være en fryd!

 38. Jeg jobber i et serviceyrke og jeg er uenig i at vi gjør en dårlig jobb, er late og kun tenker på oss selv.

  I den bedriften jeg jobber i blir vi terpet på at vi skal gjøre vårt ytterste hver eneste dag med hver eneste kunde. Service er en av grunnstenene i denne bedriften. Jeg har rundt 50 kollegaer både heltid og deltid, som jobber steinhardt hver gang de er på jobb. Vi er del av en stor resteurantkjede og har ikke mulighet til å gjøre noe ekstra utover de retningslinjene vi har fått å følge.

  Selv om service er en grunnsten, er det å tjene penger det viktigste for sjefene. Hvis vi går tom for en vare møter vi ofte avsky fra kundene våre, vi smiler og sier beklager. For det er svært lite vi kan gjøre noe med. Selv har jeg tatt opp problemet på medarbeidersamtale med mine sjefer flere ganger i løpet av de siste to årene. Hver gang har de sagt at de skal ta tak i det, men mot slutten av hver eneste uke er vi tom for ett eller annet. De ansatte har som vane å spørre hva vi er tom for idag, når vi kommer på jobb, for det er ingen høyere opp i systemet som gir beskjed til oss at vi har gått tom.

  Som ansatte synes vi det er flaut å meddele dette til kunden, fordi vi vet at kundene forventer seg god service. Det er selvsagt alltid noen som ikke yter god service fordi de ikke gidder, men jeg kjenner 50 stykker som gjør alt de kan. Derfor synes jeg det blir feil å skylde på Norge som nasjon for at det finnes dårlig service og det blir feil å legge skylden på folk som ikke har innvirkning på hvordan bedriften opererer.

 39. Har selv jobbet i kassa på en bensinstasjon, og det er veldig vanskelig å holde på smilet når kunden skjeller meg ut fordi bankterminalen ute i pumpene ikke fungerer, eller fordi kunden har glemt PIN-koden sin. Videreformidler jeg feil og mangler til sjefen, får jeg kjeft derfra også.

 40. Akk ja, sukk, det var sånn det burde være, at en kunne vente service, men da må en flytte til et annet land. Nå lurer noen på hvorfor en ikke får turister hit. Ja da skal en kunne tenke som du. Nei det er slutt med service nu til dags, bare betal å vær glad du får legge i gjen penga. Sånn er det blitt. Tror noen at det frister turister med de priser vi har og ingen forståelse i komunene rundt om at en må sette ut søppelstativ og tømming. Så i stedet sitter komunenorge å klør seg i hodet å vil ikke forstå hvorfor en fer til Sverige i stedet. Der er det skikkelig søppelstativ, og skikkelig tømming av dassen. Her renner det over, og ingen forstår hvorfor. Så hva tror du denne turisten forteller til sine venner når han/henne kommer til doen som er full av avfall og stinker. Ingen tar ansvar, og ingen vil betale. Ta mot turistenes penger og jag dem heim fortest mulig. Vi er jo best, det veit vi sjøl.

 41. Det finnes butikker i USA hvor jeg handler som gjør noe ala. moren til forfatteren gjør. Hvis noe går galt, selv om det ikke er «garanti» for så lenge, sender de gratis del til kundene, til og med over atlanteren. Alt for å gjøre kundene fornøyd.

  Til og med det er nok ofte en utakknemlig greie. Forbrukere har ofte helt drøye krav, og kan være frekke. Man har tross alt litt å sette seg inn i før man kjøper noe også. Er det noe som kan ta 3 uker å produsere så kan man ikke mase på 2. uken hvis man vet dette når man kjøper. Sånn er folk, og det ødelegger for de som faktisk yter service.

  Jeg synes de fleste i norske butikker også er hyggelige, men visse kjeder/plasser som Elkjøp osv. tror jeg ikke de ansatte får nok å gå på i forhold til å yte ekstra service. Men når man jobber med kunder er det lite som er mer irriterende enn å sitte og svare for ting man ikke styrer selv, uavhengig av om man kan ta det opp med sjefen osv. Man har bedre ting å gjøre enn å høre på en gal kjerring sine «utbrudd» på telefonen.

 42. Jeg er selv en ung jente som jobber i en klesbutikk, og er helt enig i at servicenivået i Norge er heller labert. Jeg selger barneklær og utstyr og det er ikke sjeldent det kommer inn utslitte mammaer som er uhøffelige, sure og veldig urimelige i måten de behandler meg på.

  Jeg har flere ganger blitt skjelt ut for ting som jeg absolutt ikke har kontroll over, en gang hadde for eksempel sydamen vi bruker rotet bort en dress som skulle syes og det hele hadde gått i glemmeboken. Kunden kom for å hente dressen, jeg var innleid som ferievikar og ante ingenting om saken. Men dressen var ikke å oppdrive og kunden ble rasende og skjelte meg ut etter alle kunstens regler. Absolutt ikke min feil og veldig provoserende, MEN det ville ikke falle meg inn å skylde på noen andre og blir «sur» på kunden. Jeg svarte høflig at jeg ikke hadde kjenskap til denne saken, men skulle ringe rundt og prøve å ordne opp, så hvis jeg fikk kundens telefonnummer skulle jeg ringe opp igjen så fort jeg visste noe. Kunden fikk dressen sydd gratis og siden jeg fortsatte å smile og virke ivrig etter å få ordnet opp i saken, ble vi heldigvis ikke en kunde fattigere.

  Ærlig talt, jeg er der for å hjelpe kundene, å slå inn varene på kassen og ta betaling kunne de klart selv. Da hadde ingen av oss hatt jobb. Nå må folk slutte å sutre om at «jammen kunden var så sur» og «det er ikke jeg som bestemmer ditt og datt». Nåt du jobber i et SERVICEyrke får du jammen meg tåle å yte litt også, det er tross alt det du er ansatt for.

  1. Må faktisk bare påpeke at det er faktisk noen ting som er utenfor din kontroll. Man kan ta så mange telefoner man vil, men når det gjelder frakten av en ting fra f.eks. Polen, så får man ikke gjort annet enn å purre på fraktselskapet. Dette skal man selvsagt gjøre og så skal man forklare hyggelig til kunden hvordan situasjonen er og, hvis det er mulig i forhold til firmaet sine regler (les med tillatelse fra sjefene), kompensere kunden for ventetiden eller andre heftelser.

   Eller forventer folk at man skal hive seg i bilen og kjøre ned for å hente tingen selv? Som kundebehandler skal man gjøre det man kan for at folk skal ha en hyggelig opplevelse og strekke seg så langt som mulig, men det er faktisk visse grenser for hva man har mulighet til å gjøre….

 43. Heh, nå vil jeg minne om at nordmenn er ganske frekke i utgangspunktet. Ta f.eks. England, der får du ikke service hvis du ikke er hyggelig med betjeningen!

 44. Noe av problemet kan man vise til manglende kompetanse/opplæring, og evt. handelsfrihet for den enkelte medarbeider. Det største problemet tror jeg, vil være at det rett og slett ikke lønner seg for denne medarbeideren å yte service ut over det som – av mange – oppfattes som det absolutte minimum. Dette er et veldig viktig poeng å ha i bakhodet, hva man skal gjøre for å endre det, har jeg ikke noe svar på.

  Dersom det ikke ligger inprentet i organisasjonsstrukturen (se, kult og komplisert ord) å yte så god service som det lar seg gjøre for hver enkelt kunde – blir resultaet ansvarsfraskrivelse, og en heller dårlig handelsopplevelse av kjøperen. Den ansatte kan ha det relativt trygt som en ansatt bak en disk.

  Det er en del som har problemer med å forbli vennlige, imøtekommende og engasjerte i å finne beste løsning for kunden hvis en kunde er stresset, sint eller et lignende humør når han/hun kommer inn i butikken. Hvis man i tillegg er usikker som ansatt (se øverste avsnitt) så blir man kanskje lett defansiv når en kunde spør; «hvor i svarte#!% gran»!%!& er varen min ?!?»

 45. Kanskje både bloggforfatter og butikkansatt burde lære seg kjøpsloven?!? At butikken setter ut levering til transportfirmaet «XYZ» er totalt irrelevant hvis man har kjøpt levering og seng i samme butikk, som samlet kjøp. Butikken er da ansvarlig for hele handelen, inklusive levering, okke som. Transportfirmaet har en forpliktelse overfor butikken, og IKKE overfor sluttkunde.

  Bare vennlig informer butikkansatte om dette, så tror jeg i 9/10 tilfeller slike diskusjoner kuttes og
  servicen man mottar forbedres drastisk.

 46. Jeg jobber i butikk og møter mange kunder er direkte uhøflige. Flere har et smil og «hei,hei» blitt møtt med surt grynt. Det er viktig med service, så klart, men det finnes regler for kjøp og salg både kunde og forhandler må forholde seg til. Å ikke bøye reglene for en kunde er ikke dårlig service. Men derimot å gjøre sitt beste for å møte kundens behov og gjøre handelen til en smidig og hyggelig opplevelse innenfor gjeldende lover, er det.

  Men å svare- Jeg er bare en ansatt holder ikke. Hva tror hun at hun er ansatt for?

Det er stengt for kommentarer.