SÅ DRAR VI DA -LIKEGODT.

Hver helg er aviser fulle av annonser om reiser. Ikke minst til land og riker og elver og strender langt herfra. De er kostbare – selv uten luksusgradering. Veldig dyre. I vinter har det vært påfallende mange.

Man skulle tro at siden verden er full av farer , klimavarsler som hagler, krig og terror og opprør og det som verre er – så ville vi nordmenn holde oss i stor ro hjemme. Verden der ute er mer usikker enn noen gang.

Men annonsørene vet selvsagt at disse dyre avisannonsene lønner seg. De vet hva de gjør og hvorfor. Folk reiser avsted. Viser det seg – reiseselskapene jubler ! Merkunderlig, tenkte jeg

Selv hører jeg nemlig til dem som mener man skal nettopp ha tilhørighet i gode og onde dager, bo og være hjemme i hjemmet. Å flykte unna i ukesvis og hele årstider er liksom illojalt. Nordmenn elsker jo vinter og snø Mørketiden doper vi oss ned med fyr på peis og tur til fjells og levnede lys i hver en krok.

Jeg har kommet på nye tanker. Siden man er i rullatorfasen i livet og må ha pigger på staver – så er vinteren selv i urbane og siviliserte strøk, en opplevelse av pålagt hjemmekontor, som det nå heter, og ufrivillig husarrest. Denne vinteren har vist at kommune og stat og private krefter ikke gjør det mulig å bevege seg fritt og ledig uten-dørs. Privatbil må stå værfast og drosjene kommer ikke i nærheten av heimen. Og det er ras fra tak og is på fortauene.

Så man har allerede i begynnelsen på februar begynt å lage reiseplaner om utenlandsopphold neste vinter. Eller ganske så snart ! Vi ser jo annonsene og har falt i fristelse – om så bare på google foreløpig

Når verden nettopp er så skremmende så flykter vi unna, rett og slett. Vi bombarderes av så mye fortvilelse og lidelse at jeg tror mange av oss ikke greier så mer – feigt nok – så vi vil drømme oss bort – det vil si reise oss bort. Likegodt.

Under SISTE ( ! ) verdenskrig strømmet folk på kino for Hollywood film med glitter og glans . Fred Astaire danset ned trapper og de vakreste kvinnene stod kranset rundt ham og var stjerner som glitret .

Mens soldater var i krigen der borte.

Følgelig – det ligger mye godt humør og glad sjelsstyrke i å pådra seg litt reisefeber og dra visa -kortet .Muligens……