NYTTÅRSFORSETT – om det er mulig, da.

Det går selvsagt ann å bli et bedre menneske. Skulle bare mangle. 2 uker ut i januar gjelder det å spikre seg selv til løftene ved å utbasunere det til all (?) verden. Skal man slutte å røke ( heldigvis uaktuelt ) så må man fortelle det til alt folket. Så også med løfter om å ta seg sammen, Så derfor….

Jeg har gjennom flerfoldige år hatt mine 3 forsett:

1) sende håndskrevne brev til venner og bekjente

2) se enda mindre likegyldig fjernsyn

3) drikke mer champagne.

Det er nok mest det siste jeg lykkes i. Jeg nærmer meg 80 år og skal/bør unne meg mer sprudlevin ( gjerne cava).Man blir yngre til sinns og mer generøs med seg selv. Jeg nyter billig champagne midt i uken, jeg. Her gjør jeg fremskritt!!

Hva gjelder det å skrive brev på Alvøens klassiske ark, legge i konvolutt, finne adresse, finne frimerke og finne postkasse – se det er blytungt. Jeg unnskylder meg med at håndskriften er blitt skrukkete og alderspreget. Så dermed ytrer jeg meg lett og lekent på MAC’en også i form av «brev» til folk jeg er glad i. Men det holder jo ikke. Å motta et håndskrevet brev i postkassen, hører til sjeldenhetene. Jeg ønsker- i hvert fall – å bidra til klassisk kommunikasjon i så måte. Følg med.

Hva gjelder å se enda mindre likegyldig TV, så har jeg kommet  til å måtte revidere dette nyttårsløfte. Jeg trenger motsatt – å se MINDRE viktig, godt, verdifullt fjernsyn!  Det ER så fabelaktig mye godt tv, så mye imponerende journalistikk, så mye intens samfunnspolitisk, internasjonal kunnskap direkte inn i min stue døgnet rundt at jeg altfor ofte har utmattelsessyndrom. Vi lever i urolige tider. Som evig politisk interessert menneske blir det nå for mye for meg.

Trump og Breivik og Jensen – videre Tyrkia og Syria – vold og mord og terror. Det er visstnok siste mote Å RYDDE. Jeg må nå rydde nyhetsstrømmen. Dessuten følger jeg Erling  Kagge om STILLHET.  Gå i fred, som presten velsigner oss med.

Det er helg. Det ligger bøker og venter. Det er musikk i hyllene. Piano trenger trim. Lys er tent – ingen krok er mørk. Champagne i skapet. TV har svart skjerm.

jeg SKAL bli et bedre menneske – tror jeg.