NABOVARSEL FRA PETTER.

Jeg har fått nabovarsel fra Petter Stordalen. Han skal ha privatfest. På selveste 16.mai inviterer han sine nærmeste 400 venner  (som alle er i familie-alder, forøvrig, slik at bunad, skjortestryking, kakebaking og sløyfepynt får gå som det går.) Mor og far er invitert til storstilt lag hvor alle må kle seg i karnevalsutstyr etter vertskapets klare kodespråk. Og samtidig bli avbildet av kjendispressen ved ankomst. I Norge er dette kjendis-festen over alle kjendisfester. De som teller, er DER. De som ikke teller, er ikke invitert. ( Der fikk vi den.)

I flere døgn har eventbyrå hatt containere utenfor gjesteboligen i Bygdøy Alle med stilaser og megaforsterkere og lyskastere og kulisser. I skrivende stund  7 timer før start holder de på med finpussen utendørs. Innefor går det sikkert varmt for seg, men det ser ikke vi forbipasserende.

Petter Stordalen holdt tidligere sine privatfester 16.mai i privatboligen på Bygdøy, men nå har evenementet blitt flyttet slik at gjennomgangstrafikken i den vakre kastanje-alleen kan bivåne årets selskaps-høydepunkt. Russeliv og fotballkveld blir minimale arenaer sammenlignet med 16.mai-festen til Petter Stordalen. Busser og biler senker farten. Folk går tur forbi. Og snart flokkes  de skuelystne og alle journalister med notatblokk, mikrofon og kamera.

Alt dette er vel og bra. Selv er jeg tilhenger av at rike mennesker holder generøse selskaper. Jeg er tilhenger av glede og morro  med stor underholdning også i klesdrakt og spetakkel. Personlig får jeg panikk og melder avbud på denslags. Jeg blir forlegen bare med tanken. For meg holder det å være tilskuer, gjøre mine observasjoner og studere fenomenet i tid og sted, der og da.

Bare så det er sagt – Petter Stordalen kan ingen stå imot. Han er genuin og genial, han er stor. Han er imponerende og flink, menneskelig og varm. Men samtidig en jålebukk og eksebisjonist. Den kombinasjonen er veldig lite norsk. Han kan sammenlignes med Ari Behn som har mye av det samme. Begge to kjenner jeg privat. Jeg kan aldri slutte å undre meg over hvor ganske anderledes de opptrer på skjermer, store som små, hvor vanskelig det er  i den sammenheng å falle for dem  både i form og innhold. Plutselig fremstår de begge som possører og  innimellom ganske usmakelige og chablong-aktige og overfladiske.

Men privat er det begge to usedvanlig nære og tilstedeværende, lyttende og vennlige og varme mennesker. Som yrkesutøver har jeg 25 års erfaring i å lese folk på film, på TV og skjermer, store som små. Jeg sitter derfor fjetret og opplever Petter Stordalen og også Ari Behn i det offentlige rom som totalt anderledes mennesker enn dem jeg har hatt gleden av å treffe personlig. 

Nå har jeg fått nabovarsel om at Petter Stordalens elleville overskuddsfest  for andre og seg selv, vil kunne merkes for alle oss som bor i naboskapet. Det lå en felleshilsen i postkassene om tid og sted – riktignok bare for startskudd, ikke for retrett.  Så det kan ta sommernatten for alt vi vet – 16.mai-natten!

Jeg liker ikke forurrensing av luft. Luften er for alle!  Man slipper ikke ut vond lukt! Derfor heller ikke vond LYD!  Vi er flere hundre naboer som får dundrende musikk i timesvis mot oss. Noen av oss er ganske gamle, noen er syke, noen har hage og balkong, noen har eget selskap både med seg selv og sine. Vi bor og betaler dyrt for det.

Russen må dra til skogs når de uler som værst! Petter Stordalen drar tvertimot – til  et strøk hvor voksne bor både tett og nært. Som gammel, gretten kjerring tillater jeg meg i all anstendighet å be den energiske og uimotståelige vert om å holde sine private, glade fellesfester PRIVAT, rett og slett. Uten støyvarsel for alle oss andre som faktisk er tilhengere av kreativ dyr og deilig morro.

Ha en god 17.mai, sier nå vi.

27 kommentarer til «NABOVARSEL FRA PETTER.»

 1. Jeg synes dette minner mest om misunnelse. Hold deg for god til dette !!!!!!!!!!
   

  1. Misunnelse?  Jeg – som har levet og fortsatt har mye morro?!  Vel – innimellom må jeg tilstå at jeg gjerne skulle vært 38 år. Da har man dessuten retten til å mene og bli hørt!!! Nå blir man karakterisert som avgått, gretten og misunnelig!! 

  1. Skulle du først pirke kunne du vel tatt med resten av skriveleifene også? 

 2.  Det mest irriterende med denne festen er at den er såkalt «grønn». Hippie-tema, «grønn løper» og alt mulig. Og en haug med rikinger som har kjøpt «vintage»-klær til tusener. Jeg leste at en av deltakerne hadde reist til New York for å få tak i skikkelige hippie-klær til denne festen. Hvor er de grønne tankene bak sånne påfunn??

 3.  Takk for alle tiders innspill. Jeg for min del sitter med en flau smak i munnen hver gang ekteparet gir oss doser fra sitt «privatliv». Men selvsagt, jeg burde gi f’en.

  1. Jeg er Formann i Foreningen til Gale Menneskers Fremme og Vern!  bare de ikke forurrenser med lukt og lyd!

   1. Det var mye av begge deler. (Jeg kjenner en nabo!) Og iallfall veldig lite Blekkulf, er det ikke han fru Gunhild digger?

 4.  så bare fordi du bor på dyre, pene, rene og skikkelige frogner fortjener du at ingen fester så du hører det på natt til 17. mai? haha.. du virker mer pompøs en Petter og Ari tilsammen. Et inlegg sterkt preget av bitterhet. Heller partyløve enn en bitter gammel kjerring sier heller jeg. 
  Håper ikke 17. mai toget bråkte formye der du bor da!

  1. Jeg elsker 17.mai-feiring medustoppelig  MENNESKELIG musikk og stemmer. Ikke desibel-maksi-forsterkere. Det er LOV å bo dyrt ( til sålenge! )og holde dyre fester.Men ikke å forurrense andre hverken med lukt eller lyd. Men bare vent til «Norwegian Wood» – da blir jeg gretten, da!!!!

   1. tviler ikke på at du blir gretten da. Ja fult klar over at det er lov til å bo dyrt, men evnen til å forstå og ta hensyn til at ikke alle liker lik musikk burde det også være lov til å ha. Det er jo bare så latterlig, det er du som fururenser, med ditt lukkede sinn, bitterhet og uten forstålse.
    Hadde det vært andre medlemmer i «Gale Menneskers Fremme og Vern» hadde man ikke kunnet bevege seg på frogner.
    Hvorfor du tror folk mener du er gal er rart? Det virker som de fleste lener mer mot bitter og gammeldags 🙂

 5.  Forstår godt at det er irriterende med høy musikk halve natten, men jeg synes da det er helt unødvendig å utleverer to personer du kjenner privat på denne måten! 

  All misunnelsen på rike mennesker er kvalmende, og hetsen mot folk som er anderledes og som tør vise seg frem, er minst like kvalmende. Dette var både til innleggsforfatteren og kommentatorene. 

  Hilsen en dame fra arbeiderklassen på 53 år. 😉

  1. Hvem er det som utleverer hvem?!  Jeg respekterer og hyller Petter Stordalen. Han er stor og gjør storartede ting. Det forunderlige er at han i sin utagerende stil blir så håpløs overfladisk?!  Jeg er ikke misunnelig. Jeg er Formann til Foreningen for Gale Menneskers Fremme.  Vi bør bevare alle de utagerende. De er for få i dette lendet. Men de skal ikke forurense andre med vond lukt og vond lyd! 

   1. Det er bloggens eier jeg mener utleverer to mennesker hun kjenner privat (Stordalen og Behn).

    Bra å høre du ikke er misunnelig, og er formann til Foreningen for Gale Menneskers Fremme!! :-))) (kanskje jeg skal melde meg inn…) 🙂 

 6.  Har sett noen bilder fra festen og et kort intervju med vertskapet på video. Musikken ute skal ifølge verten ha blitt stengt hensynsfullt kl 2300, og man kan bare gjette på at alt har gått forskriftsmessig for seg!

  Skjønner hva du sier om transformasjon. Vet ikke helt hvorfor denne festen skulle arrangeres i forståelse med mediene, men det kan da ikke være noe annet enn PR for hotellkjeden, og de grønne verv som ekteparet har påtatt seg. Da opptrer han jo som PR-mann for denne festen. Forsåvidt greit, det.

  Samtidig synes jeg det er helt greit at Ingeborg kommenterer dette arrangementet på sin blogg siden det foregår i nabolaget, og derfor angår naboene. Sikkert en sunn måte å engasjere seg på for en dame i sin tredje alder;-)

  Nå er alle fornøyd? Pettern har fått PR, VG har fått oppslag, kjendisene er avbildet – og Ingeborg har kommentert av hjertens lyst! Alle hjerter gleder seg.

  1. Jeg blogger fordi også vi i Den Tredje Alder bør ha en stemme i fellesrommet. Egentlig burde jeg vel bare kose meg og holde tett – jeg som så mange i samme alder. Forøvrig må jeg  tilstå at festen denne gang ble merkunderlig stum og stille. jeg som hadde gledet meg til å ergre meg!!

 7. Kjære deg. Jeg er en liten person, fra østkanten, og jeg har aldri missunt noen noe som helst, og jeg har også aldri liksom tenkt at man blir så mye bedre uansett hva man har eller ikke har…..men jeg tenker jo litt slik:
  Bra
  man ikke har lommer i likskjorta. Men, før det….jeg misunner ham ikke
  noe som helst, jeg bare tenker: Ærlig talt, hva slags etikk og moral
  har et menneske som har mye penger, men bruker det på noe så
  barnslig?=?? Hva med å gjøre noe for de som trenger hjelp? Så kommer
  seff: Æh..hun er avundsjuk..NEI, det er jeg ikke: Hadde jeg hatt så mye
  penger eller mer, så hadde jeg slett ikke blitt noe bedre menneske for
  det jeg da hadde gjort var å gjøre mest mulig for de som virkelig trenger det. Ok, jeg syns det er latterlig å drive å leve slik som han og mange andre rikfolk. Hvorfor? Jo fordi, jeg forstår ikke hva slags innsikt man får som åndelig og menneskelig person. Hvor og når blir penger så viktige når vi rammes av ulykker, tragedier, død og alt annet? Nix, det hjelper ikke noe. Derfor så er jeg så glad for at jeg er fra bygda, kom til byen, men var uheldig og ble ufør, men jeg har lusekronene mine, og har det godt, med to katter og to roms leilighet. Men det er MITT. Og jeg elsker at jeg har mitt lille krypinn. Har ikke behov for å vise meg på noen måte, eller å invitere sossen eller fiffen på noe. Du har luxusproblemer, jenta mi. Du kan være glad at du ikke må leve på kanten av konk hver måned. Jeg misunner ikke verken han, deg eller noen andre som er heldige. For jeg ER heldig. Jeg har kjærlighet fordi jeg har to katter jeg elsker, jeg har det trygt hjemme….jeg koser meg. Hva mer ønsker jeg??? Ta festen hans med storisk ro. Da jeg gikk på Teologisk Fakultet skulle jeg bli prest. Det ble jeg ikke selv etter seks år med tjukke bøker. Jeg bare lærte en ting Vi mennesker tror vi er noe, men vi er bare støv. (Men det lærte jeg jo ikke der, jeg bare trakk den slutningen) Det jeg vil fram til, er at dine problem er bare ingenting. Du har aldri ligget ute noen år, og våknet i en container med en død mann, du har aldri blitt voldttatt som niåring, du har aldri blitt tvunget på gata da du var tenåring…men det ble jeg.
  Jeg er vel en som ikke er som andre, men jeg har levd på begge sider av himmel og helvette, og når jeg leser om dette så må jeg le. Stakkars folk om det virkelig blir krise i verden:-))))
  Klem fra ei dame på femti, som slett ikke har levd så lett.
  Laila
   

  1. Petter Stordalen er en storartet mann som gjør verden bedre. Vi har alle vårt. 

 8. Det er forunderlig, og litt underholdende å lese om ditt harde liv som vestkantfrue. Mistorstå meg ikke, jeg er selv blå som havet når det kommer til politikk.

  Men det finnes et par ting i dette innlegget jeg bare MÅ kommentere;

  Først og fremst, det finnes INGEN likeheter mellom Petter Anker Stordalen og den patetiske prinsessegemallen Ari Behn. Eneste unntaket er at de er exibtionister. Petter har bygget opp et milliardselskap, men Ari lever på statens bekosting og lager produkter som kun vennene hans vil kjøpe av barmhjertighet… Men nå var det tydeligvis viktig for deg å understreke at du kjente begge to, viktig kulturpersonlighet som du jo er.

  Og så;  Du velger å bosette deg i et svært urbant strøk i landets hovedstad ( for gudene skal vite at du hadde hatt råd til et mer praktisk funkishus for deg og din mann på fex Ullern), og så presterer du å klage på høy musikk??  Vet faktisk ikke om man skal le og gråte av slike kommentarer.

  OG, det er snakk om en eneste kveld/natt i året, det bør du tåle. Og helt seriøst, den musikken fra helvete som spilles stort sett hele den 17 mai (korpsmusikken) er da 100 ganger verre enn musikken Stordalen spiller.

  Seriøst, skjerp deg!! Kjøp ørepropper neste 16 mai, eller sov over hos noen av vennene dine i Holmenkollenåsen. Bare spar oss for sippingen din!!

Det er stengt for kommentarer.