MAKE AMERICA MINE AGAIN.

Det er ikke til å holde ut. Etter massakrene i USA opptrer Amerikas president Trump uanstendig , primitivt og oppblåst. Hans taler og utspill avslører nok engang et ordforråd som er på barnestadiet. Han hevder at våpenbruk ikke er problemet hos massemordere, men psykisk lidelse og påvirkning fra sosiale media. Han lar seg raskt fotografere smilende og fornøyd med sin hustru som bærer et nå foreldreløst barn. Han lyver om oppmøte og vertskap, fornekter protester og angriper pressen – hans første fiende.

NRK viser for tiden en dokumentarserie om Dynastiet Kennedy. Samtidig leser jeg biografien om John Kennedy jr – han som styrtet i flyet. Enda engang ruller det frem oss et Amerika med visjoner, med forpliktende ressurser og ansvar, med moralske verdier, med kunskap og kultur og dannelse. Det Amerika man alltid har sett opp til og kunnet stole på. Dynastiet Kennedy fortsetter med nå en senator Joe Kennedy III – måtte han føre arven videre.

Etter 8 år med Barack Obama og hans Michelle og døtre kommer Donald Trump. Han har en stilvakker voksdukke av en hustru ( for tiden) . Han har innsatt sin favorittdatter som nærmeste rådgiver og en svigersønn som skal redde freden i MidtØsten. Det er helt uforståelig.

At Donald Trump har sitt velgergrunnlag i bestemte befolkningsgrupper har vi lest oss opp på. Det er til å begripe. Men det er helt ubegripelig at Det Republikanske Parti med sine folkevalgte i Kongressen, i Senatet og Representantenes Hus – kloke og voksne og erfarne fra det ganske land – IKKE står opp og frem i protest. Det er deres ansvar at verdens viktigste leder er en skamløs og primitiv leder som fornekter sannhet og splitter et helt folk og en nasjon. Og har utfall som avler vold og redsel.

Trump har avlagt ed om at han skal samle og lede. Noen MÅ kraftfullt stå opp og frem i hans egen flokk.

John McCaine er borte. Selv legger jeg inn i min aftenbønn at Donald Trump ikke må bli gjenvalgt.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *