JEG SAMLER PÅ SLAKTEBUTIKKER.

Vanligvis drar jeg avsted til CCVest for å handle både mat og drikke, garn og lyspærer. Flott og flat parkeringsplass. Det er bare å trille seg frem og hjem . Jeg har tilhørt det senteret i gode og vonde dager. Vi bodde 30 år i høyden like ved. En av oss bodde på pleiehjemmet like rundt svingen. Da var senteret på veien til ektefellen. Nå biler jeg som enkefrue fra Frogner fortsatt til CCvest fordi jeg kjenner logistikken og ruteplanen på det store senteret hvor jeg altså finner alt og det meste, også når jeg har glemt huskelappen.

Når man  bor i Oslo, er det spennende å få tips og ideer om butikker som er frittstående og har profil og er spesielle. Jeg samler på fiskebutikker og på kjøttbutikker hvor man blir ekspedert av fiskehandlere og slaktere som vet alt om varene . Disse butikkene er mangelvare. De er verneverdige. De trenger og forutsetter oss kunder fra nær og fjern. Jeg ser det som en plikt å handle der fordi jeg vil ha en by med småbutikker og spesialbutikker og mangfold opp mot de store kjøpesentra.

Men da må man bruke privatbil!

Man drar ikke avsted til nabostrøk og andre kanter av byen for å bare ta en kvast med persille, 2 rundstykker eller et lite stykke ost. Man drar for å handle for flere dager, kunne fryse ned til gjestebud eller familiemiddag. Det blir tunge poser eller bagger. Vi som er over 38 år, orker ikke å ta buss;T-bane eller trikk med å bære tunge løft langt og lenge.

Nå har jeg funnet byens beste fiskekaker! I en enestående kjøttbutikk ! hvor man enkelte faste dager i uken også selger håndlagde fiskekaker og grateng av kveite.  De har selvsagt slaktere som vet alt om sine pølser og puddinger og entrecote og koteletter og indrefileer. Butikken eies av en familie som har drevet virksomheten i 3 generasjoner med mor og far og sønner og svigerdøtre. Bestemor ekspederte meg idag! Hun hadde like hvitt hår som meg!

Første gang jeg ankom, ble jeg mottatt av en godt voksen dame – datter, antagelig. Jeg presenterte meg som langsveifarende fra Frogner som hadde fått tips om fiskekakene. Jeg kjøper vanligvis sjelden fiskekaker som middagsrett, bare sånn i farten i hånden når man er sulteforet, Men dette måtte jeg bare prøve. Jeg hadde fanget opp rykter om kvalitet! Damen sa at de hadde stadig kunder fra Frogner, at jeg som enkefru i hvertfall måtte kjøpe 2 , at hun ville anbefale entrecote fra kjøttdisken hvoretter sønnen, slakteren, skar skivene til meg. Videre spurte jeg hvilke pølser hun ville anbefale – de hadde et utall av sine spesialiteter i disken .Straks sa hun at jeg skulle få 2 som smaksprøver i gave!

Snakk om forførende service! Jeg ble hektet og har blitt stamkunde. Butikken ligger i Høvikveien i Bærum. Kjør og kjøp!

Moral:   ikke forby privatbilen !