HÅRETE TIDER.

Hylland Eriksen og Finn Skårderud er kloke menn som gir oss råd og vink om hvordan denne korona-krisen skal gjennomleves. Og hvilke erfaringer vi kan trekke og hvordan vi skal kunne fortsette å leve et kanskje bedre liv.

Justisministerinnen ( i følge avisen) og Enkefruen har fundert på hvordan vi nå har opplevd å se annerledes ut på håret! Enten vi har problemer med bleking eller farging eller vi har kort frisyre som skal være kort – vi har nå levd oss gjennom krisen med plutselig å se oss i speilet hver dag hvor vi ser rare og fremmede ut. Frisørene våre har jo vært korona-stengt. Vi har måttet vaske og tørke oss selv, men saks og fasonghjelp fra kjemisk eller fysisk innsats fra en fagperson – nei, det har vært forbudt. Selv landbruksministerinnen har på Instagram dokumentert sin krøllete ukontrollerte hårfasong og antydet nødrop.

Vi er mange. Noen herrer har på vårt Tv fått enda mer ugress i ansiktene og enda mer viltvoksende manker. Egentlig er dette interessant. BÅde som underholdning, men som studie i karaktertrekk. ( Tilsynelatende) Kjente ansikter i det offentlige liv har plutselig blitt mer normale mennesker med mindre lakk og kontroll .

Helt privat får man jo ufrivillig studert sin egen profil. Som tilhenger av at man skal beholde sitt ansikt, sin fremtoning i gode og eldre dager dog med skyvehjelp fra klær og mote – så ser man plutselig at ja – kanskje skal man beholde dette lengre håret? Som bestemor burde man ha en fyldig oppsatt gråhvit manke der man sitter med forkle og tar imot søte barnebarn på fanget klar for høytlesning fra bøkene til Elsa Beskow .

I morgen har man time hos sin hoff- frisør . Han skal måtte ta faglig vurdering – ikke bare av hodefasong og lengde og høyde, men også om hvordan det nye livet har satt sitt preg på kunden. Noe har skjedd med hodet – også utenpå. For i virkeligheten har disse vanskelige ukene dog i sol og vår, gjort noe med hele kroppen, for ikke å snakke om sjelen. En proff frisør ser slikt umiddelbart – er min erfaring.

Man er ikke helt den samme som før 12. mars. En frisør som kjenner sin kunde gjennom gode og vonde dager, et helt liv faktisk , vil kanskje se at rynkene og smilet, holdning og hakeløft nå skal kles inn i en ny hårprofil?

Det gjelder å vite hvem man er, der man stirrer seg i speilet hver morgen. Aldri har så få uker gjort så meget med den enkelte av oss. Ikke bare har håret vokst rart og blitt merkelig. Verden er seg ikke lik. Og ikke vi heller.

Nå bør man kanskje gjøre frisyren til det minste problem. Følg med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *