GJENNOM SKJÆRSILDEN I 2017 – nettfeil i 3 uker.

Det hendte i de dager – jeg satt i godstolen med i-pad hvor  hjulet på skjermen oppe til venstre begynte å virre. Beskjed:  «Nettfeil. Prøv senere.». Man prøvde litt senere. For så å ringe GET.  «Alle våre konsulenter er opptatt. Takk for at du venter».

Så kom Geir på tråden. ( Ingen har etternavn) Han snakket rolig. «Trekk ut ledningen på modem. Sett den så inn igjen.» Når man nærmer seg 80 år, er det å gå ned på gulvet med mobil i hånden, med briller – det er mørkt, der nede, – er  en utfordring. Men «operasjon ledning ut/inn» gikk greit nok. Geir og jeg var enig om at se, det – alt i orden. Jeg var på! Hurra.

Etter 2 timer fallt nettet ut igjen. Ny telefon til GET. Ny hilsen. Ny venting. Så kom Pål. Jeg begynte på nytt. Måtte ned på kne på nytt. Etter ny kontakt falt nettet ut igjen. Tilbake til GET: Der var omsider Bjørn. Han sjekket mappen min og sa at jeg måtte ha et nytt modem! Det kunne jeg skaffe på EL-kjøp. Jeg ba om at GET måtte sende en som kunne koble opp mitt nye modem.  Jo, neste dag ville jeg få besøk mellom kl. 16 og kl.21. Dermed har man husarrest. Nytt modem – gratis – og mannen kom kl. 17, sjekket alt. Vi ble bestevenner – jeg var vennligheten selv. Mannen gikk, og etter 3 timer falt nettet ned igjen.

Da ble jeg sint. Ringte GET og ga stykt fra meg da Kjetil kom på tråden. Han dypdykket i mappen min og sa: «Når kjøpte du din ruter? » Hallo – hadde ikke peiling. » Hva heter din ruter?» spurte Kjetil. Ned på gulvet og fant et navn. Kjetil sa» Den er for gammel. Du må ha ny ruter!» HVorfor hadde ikke GET-MANNEN sagt det da han sjekket mitt anlegg. Jeg fikk beskjed om å kjøpte ny ruter på EL-kjøp.Neste dag kjøpte jeg ruter -den sterkeste, kr.1600,- . Da ringte jeg familiens unge internett-ekspert Jarle som kom og  oppdaterte min nye ruter til mitt nye moden. Nytt passord på MAC, på I-phone, på Kindle, på I-pad. Velsignet være Jarle, min venn. Han fikk en nystrikket vaskeklut som takk.

I 3 døgn virket alt. Så gikk nettet ned. Ringte GET og var veldig sint på Odd, som var ny for meg og mitt. Odd sa at kanskje burde GET sende en ny ekspert. Han kom etter 1 døgn, hadde en elektronisk dubbeditt som tikket og zoomet inntak og ut-tak, skiftet ledinger. Alt var på super stell. 15 minutter etter at han hadde forlatt mitt hjem – falt nettet ut.

Det som ergrer meg er at jeg ergrer meg. Jeg sitter i vakkert møblert hjem med piano og bøker og bil og sykkel og TV og mobil og mat og drikke. Og ergrer meg fordi jeg har nettfeil! Man er faktisk litt syk på sjelen.

Jeg dro til Paris på langhelg. Det trengte jeg. Men Anne i GET hadde før avreise ment at hun skulle sende meg en klump nede mot inntaket hvor antagelig  problemet satt. Den kunne jeg selv greie å skifte!! .Mente Anne. » Send en drosje» mente jeg. Nei- med posten, sa Anne.

Det ble en velsignet Paris-tur. Hvor også Macron ble valgt som president!!

Da kom en prins. Min datters mann. Han hadde en medbrakt ruter. Den ble koblet opp og inn og alle nye passord ble fornyet. Alt virket Halleluja !

Klumpen fra Anne ligger på vent. Jeg våkner nå hver dag til at nettet er friskt oppegående.

GET har sendt meg en vanlig faktura. Antagelig  må man ha 3 advokater til å føre saken om å ikke betale for nettet som ikke har vært stabilt i 3 uker. Nå kan jeg jo også betale på nettbank! Da så.

Macron er min trøst. For nå går alt så mye bedre.