FANDEN SPARE.

I et sterkt anfall av privatpraktiserende økonomi-styring svingte jeg inn på bensinstasjonen for å fylle billig mandags-diesel. Her skulle spares! Så skjedde det som ALDRI må skje – bensin på dieseltank! Det hadde seg slik at jeg skulle bruke kortautomatikk ute ved pumpen i stedet for – som alltid . å gå inn til mine gode hjelpere i kassen for der å betale.

Det var da det gikk galt. Jeg trykket Masterkort og godt i vei,  tok slangen, åpnet lokket og vips! ble det katastrofe.Bensin på dieseltank! Takk og lov – lynraskt innså jeg forvirringen. Bråstoppet. 9 liter – men dog.

Så begynte spetakkelet. Snille bensingutter ba meg ringe forsikringsselskapet. Deretter Viking. Viking var opptatt med lignende oppdrag! Det var bare å vente. Jeg så for meg kranbil og verksted og tapping. Til trøst tok jeg kaffelatte og DN og gikk ut til bilen min i påvente av hjelp fra Viking.

Der skulle jeg ikke sittet. Det ble hyttet med never og banket på ruten. Jeg lagde kø, må vite, foran ihuga mandags-spare-bensin-sjåfører som ville til pumpen. Der satt jeg fast. Jeg måtte ikke røre min motor. Den kunne svi seg.

«Sitt ikke der og løs SODUKO! Flytt på deg!» Vanligvis biter jeg fra meg. Men der krøp jeg nærmest ut, ba om unnskyldning og dempet avslørte jeg pinlighetene. Mannen freste at jeg burde sette på varsellys. Hvor var nå det?

Jeg gikk inn på stasjonen etter SODUKO-løsning (som også gikk galt,) for å varme meg. Det ble en underholdende studie i morgensjåførers gjøren og laden. Drosjegutta besøkte stasjonens toilett – visstnok det eneste i Frognerstrøket. Flere kjøpte påfyll av disse silikonbollene som er helseskadelige til tusen. Jeg stod imot alle former for trøstespising – jeg skulle jo spare penger! De fleste besøkende og betalende hadde gevinst-smil om munnen. De hadde deltatt i den sportsgrenen som går på å kjøpe smart og billig og være pengebevisst.

Etter 3 timer kom en liten sympatisk rød Viking-bil med en enda mer sympatisk ekspert på nødhjelp som tømming av tank. Der og da. Han smilte oppmuntrende, åpnet panseret, skrudde opp og stakk ned sin slange til min slange. Vips! Så var tanken min tom for katastrofe-blandingen.

Full ny diesel-tank – med kr. 10,40 pr.liter og kr. 1000,- for service (forsikringen tok sitt ) . Det kostet meg den nette sparesum av 1760,-kroner.

Jeg skal slutte å tanke BILLIG . Jeg skal slutte å bruke kortet ved pumpene. Jeg skal la meg betjene av blide og unge bensinstasjonsgutter inne ved kassen.

Fanden spare!

 

 

2 kommentarer til «FANDEN SPARE.»

  1. Du var uoppmerksom. Heldig som ikke ødela motoren. Du kan ikke slutte med å handle rimelig diesel på grunn av denne bommertem. You’r a big girl. You can do it!

  2. Du kunne bare ha fylt opp resten med diesel og kjørt problemfritt videre! Her er det mange som skal ha sin skjerv!

Det er stengt for kommentarer.