DET VAR BARE DET VI MANGLET.

Korona-virus og pandemi truer den ganske verden. Visstnok. Alle nyhetskanaler kommer med ustoppelig informasjon. Munnbind er utsolgt. Reiselivet går på sparebluss. Finansmarkedet viser nedoverkurver. OL i Kina står i fare. Og Helseministeren må i nyhetsstudio tidlig og sent.

Som om verden ikke er vond nok. TRump kommer til å bli gjenvalgt ( skrekkscenario) Den Fire Verdens Største Leder lyver hundrevis av ganger, twitrer ustoppelig og sover altfor lite. Han stiller New York Times for retten og har CNN som erkefiende. Å utfordre TRump på hans arena tilsier at man selv blir skitten av hans søleskvetting. Hvilken anstendig demokrat behersker slikt? Det er ikke til å holde ut.

Klimakrisen er et faktum. Isbreer smelter rett foran forskernes øyne. Det brenner, det flommer, det regner, gresshopper svermer som i gamle Egypt, og det blåser kraftigere og oftere og merkeligere. Årstider er ikke som de var, de heller.

Så kom altså korona-virus og traff kinesere, så europeere og sannelig satt plutselig en ung kvinne på flyet til Tromsø som var smittet, men ellers frisk. Dermed måtte alle passasjerene på flyet også sjekkes. I Oslo har flere måtte leve i karantene for sikkerhets skyld.

Leger og helseeksperter på samtlige sykehus og samtlige fag-etater holder øvelser, legger rullerende planer og påstår de er godt forberedt. Doktor Skavlan forsikrer oss om at frykten er overdrevet – det er jo bare syke mennesker som blir syke av koronaviruset. Og så vi eldre, da.

Nettopp. Enkefruen på 81 er engstelig. Nå har hun alltid vært engstelig av seg. Når man har blitt truffet av et par sleggekast i livet, så vet man at ikke alt går så godt, så. Fordi man har barn som jobbreiser og flyr fra flyplass til flyplass taster mor en morgenhilsen noe om å unngå folk som hoster, husk håndvask før under og etter. Håpløst gammelmodig.

En planlagt reise til Roma blir kanskje ikke noe av. Som om man blir yngre og gladere av det. Nei, da tar man sin egen bil , vasker hender og ratt og kjører til Støtvig hotel, svømmer seg sterk og nyter horisonten. Paven får ha oss unnskyldt.

Godt man ellers har det godt. Nå gjelder det å ha et lyst sinn!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *